Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










zondag 28 juli 2013

Vangst van de week, 30 dagen challenge en de volgende challenge

De volgende challenge? Jazeker, we gaan hier vrolijk door. Maar eerst aandacht voor mijn Vangst van de Week! Gisteren was ik in Nijmegen, de Grote Stad. Althans, zo noemden we Nijmegen vroeger. Als de Grote Vakantie was begonnen, dan gingen we op maandag naar de markt. Frietje eten, in zo'n puntzak, lekker handig met een grote klodder mayonaise. Naar V&D en C&A, want die hadden we in ons durpje niet. Nou was het gisteren de bedoeling om iets van dat vakantiegevoel terug te toveren, niet dat ik vakantie heb, maar goed. Ik zag mezelf al zitten op een zonovergoten terras, aankopen om me heen verzameld, genietend van een fijne caffe au lait. Nou ja, jullie hebben ook het weerbericht gezien, jullie weten wel wat er tussen kwam. En om nou met Jan en alleman en een paardenkop in de La Place te gaan hangen, laat maar... Gelukkig was ik bij Het Goed toen de hoosbui begon en daar vond ik deze fijne paraplu / dienblad. Geinig he? Ze hadden nog veel meer leuke dingen, waaronder geweldige emaille kannetjes, de klieren in mijn mond begonnen al te werken en m'n portemonnee begon al te branden. Alleen was dat etalagemateriaal... Nu nog wel, over een maand ofzo wordt dat uit de etalage gehaald en in de verkoop gedaan. Maar ja, wanneer dat precies is.. Dat konden ze nu nog niet zeggen. Maar goed, hiermee en mijn geweldige sapkan ben ik ook heel blij.

De 30 dagen challenge! Behoorlijk goed gelukt, al zeg ik het zelf. Binnen een maand tijd heb ik zestig dingen weggedaan. Ik heb postzegels naar een goed doel gestuurd, diverse boeken zijn naar een goed nieuw huisje  gegaan en ik heb wat dingen, onder andere via Marktplaats verkocht. En dat voelt goed! Blijkbaar heb ik een dergelijk project toch nodig als stok achter de deur. Want hoewel ik best goed bezig was en me echt voorgenomen had geen troep meer in m'n huis toe te laten, had ik toch zo maar zestig dingen in m'n huis slingeren die ik niet nodig had of waar ik niks mee had. Die nu weg zijn en die ik niet mis. Daarom heb ik besloten om meteen een nieuwe challenge te beginnen, de 365 dagendingenchallenge. Binnen een jaar tijd gaan er bij mij 365 dingen weg. Op dit moment zit ik op twaalf. Het gaat lekker dus. :) Binnenkort meer!

Goed en dan ga ik nu op de veranda genieten van mijn roze druivensapje. Fijne avond, geniet ervan!

woensdag 17 juli 2013

Ben dr weer! De afgelopen weken was ik moe en druk en geen / weinig puf om te bloggen. Het ruimen is wel doorgegaan, ben heel trots op mezelf. Ik zit al op nummer 56! Het jurkje van de vorige keer is op weg naar haar nieuwe bestemming, ik heb weer wat boeken weggedaan, net als een bergje knopen en een oud koffiezetapparaatje. Mijn moeder wilde de knopen graag hebben, ik doe daar toch niets mee, ik zet nog niet eens mijn knopen aan. Schandalig, ik weet het. :) Ik vraag mijn moeder eigenlijk nooit meer of ze iets van mij wil hebben, want het antwoord is altijd: "Ja, anders is het Zonde." Maar ja, om haar nu met mijn meuk op te zadelen? Vind ik niet zo netjes. En stiekem ben ik ook best een beetje bang dat ik het ooit alsnog weg kan doen. U snapt wat ik bedoel. Toch mijn theelepeltjes aangeboden, die staan bij mij te verstoffen. Die hoefde ze niet, maar mijn koffiezetapparaatje (very retro) wel. Ahum, dat had ik nog niet aangeboden.... Maar goed, dat kwam mooi uit, want dat wilde ik toch wegdoen. Het is een eenpersoons koffiezetapparaatje en het is van mijn oma geweest. Erfenisje! Bij mij komt het alleen de kast uit als ik werkvolk over de vloer heb en dat is niet zo vaak.. Dan moet ik m'n moeder bellen om te vragen hoe ik ook alweer koffie moet zetten. Schiet dus niet op! Ik bedenk me nu net dat ik ook nog koffiefilters heb, mag ze ook hebben. Jeuj! Verder heb ik een vakantieganger blij gemaakt met oude Linda's, nee, ik hoef ze echt niet terug, echt niet. De vorige keer dat het plastic opgehaald werd, heb ik op hoop van zegen een oude tuinstoel erbij gezet. Tuurlijk weet ik dat dat niet mag, maar ja, ik kon het toch proberen? En mooi dat de stoel weg was! Van blijdschap heb ik een dansje gedaan. :) Deze week nog maar een keer geprobeerd, deze keer met een oude ton van het vuilnis. Helaas.... Het feest ging niet door. De kwaliteit was zo slecht dat de ton al kapot was, dus ik heb me even kwaad gemaakt en de ton in stukjes getrapt. Ton zit nu in een plastic zak en gaat de volgende keer mee, mooi! Volgende keer de laatste update over mijn dertig dagen ruimen. Ik geloof dat de challenge wel gelukt is. :)

zondag 7 juli 2013

Nummer 40 & counting...


Het gaat lekker! Iedere dag gaat er wel iets weg, in zo'n twee weken zijn er veertig dingen weggegaan. Eigenlijk nog veel meer, maar ik heb geen zin om iedere batterij te tellen die ik naar de supermarkt heb gebracht. Gisteren is mijn oude tuinset opgehaald, zo fijn! Miss Bee gaat proberen 'm vandaag te verkopen. Als het niet lukt, gaat zij 'm tijdelijk gebruiken, tot aan de volgende vlooienmarkt. Helemaal prima! Verder ben ik oude stapels papier te lijf aan het gaan, voelt ook heel prettig. Vorige week heb ik twee hele mooie mokken van HIP Amsterdam bij de kringloop gevonden. Had ik natuurlijk helemaal niet nodig... Dus zijn er twee oude mokken weggegaan. Jeej! Verder heb ik mijn buuf blij gemaakt (denk ik) met een wijnrekje, kijk maar eens op Mirjam Down Under en prompt was ik ook het tweelingbroertje van het wijnrekje kwijt, een collega wilde het graag hebben. Toch handig, die sociale media. Ik merk dat ik nu alles kritischer bekijk, wat ik de vorige keer niet heb gezien heb, gaat nu alsnog weg. Blij mee! Behalve dit jurkje.... Niemand wil het hebben. Ik heb het op MP staan, al een paar keer bij de tweedehandswinkel aangeboden, zelfs bij een ruilgroep op FB. Maar nee, niemand.

Ahum.. wil natuurlijk niet zeggen dat ik deze week niets gekocht heb. Nee.... Ben ook aan het tapevirus bij de Wibra ten prooi gevallen. Tja, hartstikke leuk en drie voor een Euri? Dat kon ik echt niet laten liggen. En heb twee vestjes gekocht. Die had ik nog niet, echt. Een okergeel en een roze. Tja...
Ik ga op de veranda genieten van het mooie weer, hele fijne zondag gewenst allemaal!