Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 24 april 2016

Jongens en meiden enzo

Facebook

Op Facebook kwam ik laatst een post tegen over RTL7. Dat het belachelijk was dat de zender een programma uitzond voor jongens en techniek. En niet voor meiden dus. Meestal reageer ik niet meer op dit soort posts, ik heb geen zin in de meldingen van Facebook dat tientallen vrienden onder mij gereageerd hebben. En meestal gaat het om het zenden, niet om een discussie. Schreeuwen, niet luisteren. Op de een of andere manier waren mijn vingers deze keer sneller, voor ik het wist had ik mijn reactie getypt en op Enter gedrukt.

Mannenzender

Wat mijn reactie was? RTL7 heeft een concept, net als alle andere zenders trouwens, en dat is dat ze een mannenzender zijn. RTL7 zendt stoere films uit waarin veul geschoten wordt, met zoveel mogelijk grote wapens en meestal ook boel achtervolgingen. Er wordt niet gezegd dat dames niet mogen kijken, hee, hoe meer kijkcijfers hoe liever. Maar men richt zich op mannen.

Marketing

Das marketing, je onderscheidt je door je op een duidelijke manier neer te zetten. En dat onderscheiden, dat is handig, dan weten mensen waarvoor ze bij jou moeten zijn. RTL7 doet dit dus zo. Daar kun je van alles van vinden, maar zo werkt het nu eenmaal. Als je een programma voor de hele familie wil zien, moet je naar de TROS. Die heeft niet voor niets de slogan dat ze de grootste familie van Nederland zijn.

Strijkijzers

Mijn reactie werd niet gewaardeerd en dat snap ik best. Ik vind ook dat meiden prima tot hun recht komen in de techniek. Hoezo zou dat alleen voor jongens zijn? Van mij mag iedereen doen wat hij of zij wil. Meisjes hoeven niet alleen lief en mooi te zijn, waar jongens dan weer stoer zouden moeten zijn. En verschrikkelijk, de folders van speelgoedwinkels waarin meisjes met strijkijzertjes en stofzuigers spelen.

Hand in boezem

Maar laten we dan wel onze hand in onze C-cup steken. En onze dochters niet meer meisje-meisjes noemen als ze toevallig liever in een rok lopen dan in een broek. Of liever met een pop dan met een voetbal. Alsof je dan echt vrouwelijk bent. En laten we dan ook het roze en blauwe speelgoed voorbijlopen in die bewuste speelgoedwinkel en unisex speelgoed kopen. Onze kinderen creatief, slim en interessant noemen, goed zoals ze zijn. En niet alleen maar lief of stoer. Onszelf een flinke pets op de hand geven als we weer een dubbel signaal uitzenden. Want reken maar dat de volgende generatie naar ons kijkt en ons maar al te graag pleased.

Vrouwenseries

En zullen we dan ook meteen stoppen met de grapjes over die mannen die de hut uitgestuurd worden als onze favoriete vrouwenserie op tv komt? Want over die series hoor ik mijn seksegenoten dna weer niet klagen...


1 opmerking:

  1. Je hebt helemaal gelijk hoor! Ik meng me normaal ook niet in dat soort discussies, maar soms kun je hetniet laten he?

    BeantwoordenVerwijderen