Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


woensdag 31 december 2014

Hello & Goodbye

Bij het gesnerp van de gillende keukenmeiden en het geplof van de rotjes tik ik mijn laatste blog van 2014. Op de valreep werd dit nog een hectisch jaar, met veel emoties. Niet zozeer voor mij, maar voor iemand dicht in mijn omgeving. En daardoor toch ook voor mij. Ik heb m'n best gedaan om emotioneel gezien standvastig te blijven en dat is me ook behoorlijk goed gelukt. Niettemin werd het allemaal wel heel druk. Inmiddels ziet het er allemaal goed uit, we gaan 2015 met een redelijk schone lei en hoop in ons hart beginnen!

Wat de afgelopen weken voor mij persoonlijk heel druk maakte, waren de schilder, de kozijnenboer en de rolluikenman. Want ze kwamen allemaal nog even langs. Gezellig! Daardoor zit de voorkant van mijn huis nu prachtig in de verf, de achterkant heeft kunststof kozijnen en rolluiken. Wat een rust. Met die kozijnen ben ik zo'n twee jaar bezig geweest, op en af. Waarom dat zo lang geduurd heeft? Ik vind het lastig om keuzes te maken als ik niets van de materie af weet. Dat vertelde ik onlangs aan een buuf en zij kwam met de briljante opmerking: "Maar Mirjam, heel veel mensen zijn niet technisch aangelegd en weten niets van dit soort dingen!" O ja. Daar zit wat in. Goed voornemen nummer een!

Als we het daar dan toch over hebben... Die van 2014 zijn me behoorlijk goed afgegaan. Okay, ik heb niet de benedenboel getext, maar ik heb wel een schutting laten zetten (door de buurmannen, was nog gezellig ook), de leidingen in de keuken laten verleggen waardoor de ketel niet meer iedere maand bijgevuld hoeft te worden en de eerder genoemde klussen zijn verricht. Klus nummer een voor het nieuwe jaar is ook al in de maak (oftewel, ben internet aan het afstruinen voor klussende mannen): geluidsisolatie. Volgens de buurvrouw met haar op den tanden (kent U haar nog?), is het isolatiemateriaal in de muur zodanig uitgewerkt dat ik hen veel beter hoor dan eerst. Helaas. De buuf is nogal emotioneel en bij alles schijn je heel dui-du-luk en HARD te moeten articuleren.U snapt dat Mevrouw Maria niet blij is. Vooral niet omdat het geld op is bij de buurtjes en een oplossing dus volledig van mijn kant bekostigd zal moeten worden. Dat kan natuurlijk he, maar als je dan ziet dat het geld wel aan andere zaken / klussen / vakanties uitgegeven wordt... Ik weet het, ik mag en kan niet oordelen over de inhoud van hun porto. Lastig is dat wel.

Ik zou ook biowijn gaan kopen. Dat is gelukt, sterker nog, ik ben bio gaan koken! Voor het grootste deel dan. Sinds een paar maanden koop ik mijn groentes bij een biokweker in de buurt en dat bevalt zo goed! Ze hebben een website waarop heel makkelijke en lekkere recepten staan, ideaal. Er is een wereld voor me open gegaan. Zo lust ik sinds kort spruiten, witlof en bleekselderij. Sterker nog, ik vind het allemaal lekker. Net als rode kool met appeltjes, bonen en pompoen. Vooruit, tuinbonen en selderij vind ik nog steeds niet je dat. Mocht je m'n gerechten willen aanschouwen, kijk eens op Instagram op #biokokkin. Vind ik leuk. :) Daar ga ik dus zeker mee door in 2015.

Mijn plannen voor 2015? Ik wil in ieder geval doorgaan met mediteren. Ik merk dat me dat veel rust biedt. Ik heb me ook al ingeschreven voor twee stiltedagen in het klooster hier in Velp. En voor een stilteweekend in Nijmegen. Daar heb ik heel veel zin in! De yoga is er de laatste tijd bij ingeschoten, net als de buikspieroefeningen (argh). En dan heb ik het maar niet over het hardlopen... Dat staat dus ook op de 'to do' lijst.

En verder? Ach, we gaan het huis maar weer eens declutteren. Minder troepjes het huis in slepen. Dus ook minder vaak naar de kringloop. En..... Het wordt het jaar van de focus. Wat is goed voor mij? Wat wil ik? En daarvoor gaan dus. Heel simpel. :) En dat boek? Juist. 2015, here I come! En daarmee sluit ik af, tot volgend jaar!

Iedereen een heel fijne en veilige jaarwisseling gewenst. Dat 2015 mag bieden wat je nodig hebt! X

4 opmerkingen:

 1. Wat een lekker mevrouw Maria stukje.
  Van je buren moet je het maar hebben...van de een iets meer dan van de ander.
  Je hebt mooie voornemens. Focus. Mediteren.
  Ik verheug me het komend jaar weer op de meditatie bijeenkomsten die ik volg. Daarnaast wil ik komend jaar yoga gaan doen. Beetje fysieker bezig zijn. Na wekenlang rust vanwege operatie aan mijn been, heb ik heel erg behoefte om weer mijn lijf te voelen.
  Mijn meditatie docente geeft trouwens in februari voor het eerst in Nijmegen een introductie cursus. Nog iets voor jou? Meditatie-en-innerlijke-groei.nl
  Heel fijne jaarwisseling en een bevlogen 2015 gewenst.

  Groeten
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Hoe gaat het nu met je been? Ik kan me idd wel voorstellen dat het lekker moet zijn om weer fysiek bezig te zijn, ipv de hele tijd in je hoofd te zitten. Ben benieuwd! Ik heb meteen even op de site geneusd van je docente, ziet er goed uit! Alleen is het al in januari... En dat gaat mij niet lukken. Maar ik blijf haar site in de gaten houden, hopelijk komt ze vaker naar Nijmegen. Fijn weekend! xxx

   Verwijderen
 2. Allereerst, wat rot dat je zo'n zorgen hebt om iemand in je directe omgeving. Sterkte! Je hebt veel bereikt afgelopen jaar en alweer genoeg plannen voor 2015, dus dat zit wel goed. Grappig dat het mediteren je zoveel goed doet, ik word er juist onrustig van. Ik heb wel net een buikchallenge afgerond: 30 dagen lang elke dag buikspieroefeningen doen, misschien iets voor jou? Google maar eens. Ik zit nu op 150 dit ups en 200 crunches per dag, pfoehhhh.....vooraf denk je dat het je nooit zal lukken. Nou meid, maak er iets moois van en bedank Anne maar namens Illie voor de leuke kaart!!!! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci lieve Lien, het gaat gelukkig weer een stuk beter. :) Ik heb nog steeds niet naar die challenge gekeken, een zwaar geval van ontkenning, vrees ik. Want het zou heel erg goed voor mij zijn... Ik ga het doen, ik ga het doen... Zucht. Fijn weekend! xx

   Verwijderen