Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










dinsdag 12 november 2013

Bonbonbon & spinazieprutje


Eindelijk, eindelijk heb ik mijn Buufje getrakteerd op mijn spinazieprutje. Hebben we het al maanden / ruim een jaar over. Nou had ik willen uitpakken met bubbels enzo (hoera, het is vandaag!), maar Buuf is niet zo van de alcohol en moet morgen vroeg op en ik ook... Goed alternatief: choco! In het kort: gezellig gekletst, lekker gegeten en ook nog mijn I-dinges aan de Buuf gesleten. Heb ik een hele tijd terug gewonnen, doe ik (goh verrassend) nix mee. Wilde Buuf graag hebben en ik krijg er een voetreflexmassage voor terug. Ooooooooooooo, fijn!

Voor de liefhebbers, hieronder het recept van het prutje:



Ingredienten:
Spinazie (ik pak altijd lekker makkelijk uit de vriezer)
Champignons
Knoflook (minimaal 1 grote teen)
Evt. (slag)room
Evt. Feta
Pijnboompitten
Spaghetti of andere pasta

De champignons snijden. Knoflook in de pan, ff bakken met olie. Daarna de champignons in de pan, aanbakken. Spinazie erbij! Het hangt van de spinazie af of er nog room bij moet. De versie die ik heb, is al erg romig, daar hoeft geen extra room meer bij. Het is wel de bedoeling dat de saus wel wat romig wordt. In het originele recept zat ook feta, daar ben ik niet zo’n fan van, die doe ik er niet meer bij. Maar het kan dus wel. Als laatste de pijnboompitten erbij, de saus warm laten worden en serveren met spaghetti of een andere pasta.

Het lijkt me ook erg lekker met van die kleine snoeptomaatjes, dat ga ik binnenkort eens uitproberen.

Smakelijk!!

1 opmerking:

  1. in plaats van pijnboompitten doen wij wat grof gehakte walnoten erover en voor de enkele liefhebber (kleindochter)nog een hardgekookt ei. Wij maken dit altijd met tagiatelli. Het leuke is dat de meeste hier in huis niet zonder vlees kunnen, maar vaak vragen wanneer eten we weer spinazie met macaronie

    BeantwoordenVerwijderen