Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 26 januari 2014

Minimummaand enzo

Dank voor jullie reacties! Inmiddels zijn de diverse scheepjes met geld binnengekomen, net als het maandelijkse schip. Alles is weer in orde dus. Toch ben ik wel doorgegaan met het rustig aan doen, althans, ik deed een poging.. Uit eten gaan en een dagje winkelen is tijdens zo'n maand natuurlijk niet zo handig. Maar ja, de afspraken stonden al en om mijn vriendinnen lastig te vallen met mijn luxeprobleem? Het is al zo moeilijk om een afspraak te plannen. Dus gewoon lekker genoten en niet al te gek gedaan. Wat toch al een gewoonte geworden is, dus dat viel niet tegen.

Dit is mijn nieuwe aanwinst die gisteren mee naar huis mocht:

Uiteraard een uitverkoopje! Ik ben echt buiten m'n comfortzone gegaan, want ik koop nooit geel. Vooruit, tis maar een klein stapje, maar toch. :)

Dit boek zag ik ook, lijkt me zo leuk! Op de middelbare school heb ik natuurkunde meteen uit m'n pakket gedonderd, snapte er nix van. Maar misschien dat het hiermee wel lukt. :) Ik heb het boek wel laten liggen, binnenkort krijg ik een VVV-bon van GFK, misschien spendeer ik die hier wel aan. Ahum, zou ik mijn boekenkast niet eerst uitlezen? O ja. Over een comfortzone gesproken....
Met de boodschappen gaat het best goed. De vriezer is nog niet leeg, maar ik ben goed op weg. En ik ga nog maar een keer in de week naar de supermarkt, heerlijk! Het geeft me zoveel rust. Voorheen meende ik dat ik me op de een of andere manier vastgelegd zou voelen met zo'n weekmenu. Dat is dus helemaal niet zo! En ook al heb ik geen zin om te koken, dan ligt er wel iets in de vriezer wat ik heel makkelijk in de oven kan gooien. Vooruitgang!

Laatst zag ik in een woonmagazine een artikel over takken die je in een vaas kon zetten. Prachtig! Maar ja, ik zat in m'n minimummaand, ik kon dus niet naar de bloemist. Jaja, soms lukt het wel. :) Van de week liep ik met Miss Anne door het parkje, hadden de heren ambtenaren flink huisgehouden. Overal lagen gigantische takkenbossen katjes en andere hazelaars. Mooi! De stoute schoentjes dus maar eens aangetrokken en gaan wildknippen. Dit is het resultaat, ik ben er blij mee.

Ik wens jullie een hele fijne zondag, geniet ervan! x

O ja, bijna vergeten: tijdens een minimummaand met je geliefde viervoeter naar de dierenarts gaan, is ook niet zo handig. Maar ja, Mme was in gevecht beland, onder andere met een herder. Ze meent dat ze heel groot is en dat ze alle honden makkelijk aankan! Kortom: ze had sinds het gevecht last van haar oog. Ik dacht nog even dat het vanzelf over zou gaan, maar nee. En aangezien ze niet goed ziet met haar andere oog, zijn we toch maar gegaan. Na afloop kregen we bijna de halve apotheek mee en rekende ik bijna tweehonderd euro af. Tja, we hadden ook brokken nodig. En Mme vindt het de laatste tijd niet leuk om alleen thuis te zijn, dus we hebben ook een anti-stress verstuiver meegenomen. En anti-stress pilletjes. En druppeltjes. En een zalf. Anne's zakgeld is per heden dus ook naar beneden gegaan, dat snappen jullie wel. :)

En dan schenk ik nu een kopje thee voor mezelf in. Groene thee die zo'n drie jaar geleden in m'n kerstpakket zat. Ik ben zo zuinig! 


1 opmerking: