Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zaterdag 14 maart 2015

Mirjam geeft in 2015

Hallo allemaal! Lekker aan het genieten van het weekend? Hierbij een update van Mirjam Geeft. Het was mijn bedoeling om iedere week iets te geven. Nou, dat bevalt dus helemaal niet. Mij, althans. ;) Ik merk dat het spontane er helemaal af is. Als ik de ene week iets geef, 'mag' ik de week daarop pas weer iets doen. Dat was niet de bedoeling! Kortom, de focus is er af, het komt zoals het komt. En dan komt het altijd wel. :)

Zo heb ik mezelf een nieuwe foon gegeven. Nou ja, mijn abonnement liep af en mijn batterij had z'n beste dagen wel achter zich liggen. Nou heb ik een gloeiende hekel aan dit soort dingen regelen. Ik heb daar geen verstand van, ik wil daar ook geen verstand van hebben, zo'n ding moet het gewoon doen. Maar ja.. En dan sta je tegenover een verkoper die natuurlijk graag geld verdient. Z'n goed recht, maar ik wens ook niet afgezet te worden. U begrijpt: spanningsveld. Maar, goed gegaan, een nieuwe foon, niet het nieuwste model, waardoor ik een bedrag bespaar ter waarde van een leuk etentje. En dat is alleen ten opzichte van het nieuwere model, ten opzichte van m'n oude foon bespaar ik nog veel meer! Heb ik mezelf toch mooi gegeven. :)

Zo kreeg Mim de attributen voor een girlz night in. Oftewel, chocolade, een maskertje en een boek. En een theedoek. Maar dan wel met een geweldige slogan! Een Oekrainse collega die me altijd helpt met Excel (ik ben best goed met Excel, maar we hebben een file.... Verschrikkelijk!) krijgt zijn favoriete snack van me: stroopwafels. En omdat ik weet hoe dat gaat als je 1 verpakking krijgt. Die deel je natuurlijk braaf met je collega's. Dus heb ik 2 pakjes gestuurd :)

Verder heb ik me aangemeld als beenmergdonor. Ik moet alleen nog even twee wattenstaafjes in m'n mond doen, dertig seconden lang ronddraaien en dan laten drogen. En terugsturen. De manier waarop beenmerg afgenomen wordt, is gewijzigd. Het kan tegenwoordig ook uit je bloed gehaald worden. Dat is natuurlijk veel minder pijnlijk dan als er naar beenmerg geboord wordt. Dat was bij mij ook wel een hele grote pre, of ik me anders aangemeld zou hebben.... Via Facebook kun je delen dat je donor bent geworden, uiteraard in de hoop dat nog meer donoren zich aanmelden. Dat is bij mij niet gebeurd, althans niet dat ik weet. Maar ik hoorde wel dat een neef van me (ik heb er veel, ik kom uit een grote Katholieke familie, dus ik heb met lang niet allemaal contact) een chronische vorm van leukemie heeft. De vorm waarbij je uiteindelijk een beenmergtransplantatie nodig hebt. Heftig..

Mezelf gaf ik een leger huis (jaja, het blijft rommelen hier) en de Little Free Library kreeg weer een pens boeken te verstouwen. Heerlijk! Normaal heb ik behoorlijk veel rommeltjes in de gang staan en liggen. Die zijn dan op weg naar een beter leven elders en als ik er bijna over struikel, dan vergeet ik ze zeker niet. Nu zijn ze opgeruimd en dat voelt zo goed. Ook zo fijn dat de boeken die ik jaren geleden kocht en echt nog wel een keer ging lezen, maar waar het alsmaar niet van kwam, nu weg zijn en me zielig in kast aanstaarden, nu weg zijn. Op naar iemand die ze vast wel wil lezen!

Dan wens ik jullie nog een heel fijn weekend, hopelijk met een beetje meer zon. Zou fijn zijn! Geniet ervan, tot snel. x

3 opmerkingen:

 1. Je bent goed bezig, vooral het donorschap!respect!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je geeft je best wel veel! En ook heel spontaan. :-)
  Zo ontving ik vandaag zomaar een boek van jou, waarvoor mijn hartelijke dank. Heel erg blij mee en heel bijzonder vooral. Niet in de laatste plaats omdat ik juist recent bedacht dat ik je wel eens met iets wilde verrassen. Wil je mij je adres doorgeven? Je vindt mijn mailadres op mijn blog.

  Lieve groet,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoihoi, ik kom even langs klikken en "joehoe" roepen. Ben erachter gekomen dat het niet echt will vlotten zonder "blog achter de deur", dus ben ik weer begonnen met bloggen (lees = opruimen). Ja, en nu ga ik natuurlijk ook langs "oude collegas" om te kijken hoe het daar zo gaat.

  Zo te lezen ben je lekker bezig! Ik kom weer eens vaker langs.

  Groetjes
  El

  BeantwoordenVerwijderen