Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


vrijdag 20 maart 2015

Mirjam's Minimalisme :)

Een tijd terug vertelde een collega dat ze naar de ijzerboer was geweest, om oude computeronderdelen e.d. te dumpen. Daarna liep ik door mijn huis en viel mijn oog op een ijzeren trapje. Verroest, best wel zwaar. En ik heb nog een hoger trapje en zo'n Zweeds opstapje. Ben maar 165 centimetertjes he? :) Kortom: ik zou ook gaan. Gisteren was het eindelijk zover, best een ervaring. Van te voren nog even gebeld, ik kon gewoon komen. Okay dan. Van Tom kreeg ik eerst een tour over het industrieterrein, altijd fijn. IJzerboer was dus verhuisd. Goed... Naar binnen, of ik daar m'n trappie mocht afleveren. Jazeker! Voor het plaatje: ik stond daar in m'n fiftiesjas, rode laarsjes met hakkies. Trappie uitgeladen, overhandigd aan de weegmeneer. Trappie werd gewogen, briefje werd ingevuld. Meneer was zo vriendelijk om met mij mee te lopen naar het kantoortje. Voor mij stond iemand die bijna 500 Euro overhandigd kreeg. Wow! Een aardig zakcentje, grapten we met z'n allen. Mijn briefje werd bekeken, de calculator werd erbij gepakt. Ze wilden m'n adres weten voor de administratie. En even rekende ik mezelf rijk, want voor mijn trapje werd maar liefst 65...... cent geteld! Jullie snappen dat we daar met z'n allen hartelijk om hebben gelachen. Goed, een illusie armer (zal ik daar ook een punt voor tellen? ;)), maar wel een feelgood moment rijker. En een startkapitaaltje, natuurlijk. :) Groetjes, fijne vrijdag allemaal!

PS Startkapitaal is overigens alweer uitgegeven, want de kringloop zit vlakbij de ijzerboer en ik vrees dat ik ook weer een verslaving rijker ben... Waarover meer later! X

6 opmerkingen:

 1. Haha, ik dacht even 65 euro, maar helaas! Ben benieuwd wat voor moois je daarvoor hebt kunnen krijgen bij de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, tè grappig! Geen fortuin maar wel een goede daad èn iets opgeruimd!
  fijn weekend, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha... die meneer die 500,- euri kreeg had vast wat langer doorgespaard ☺ Maar ja, die ijzerspullen zijn wel bij het juiste adres ingeleverd, en dat is toch weer goed voor het milieu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, toen ik de loods uitliep, realiseerde ik me dat de RangeRover met een grote kaar erachter van de man van de 500 Euri moest zijn geweest! Maar ja, om nou te wachten totdat ik zoveel in de achtertuin heb liggen... ;) En je hebt gelijk, ik heb milieuvriendelijk geminimaliseerd en er ook nog een zakcentje voor gekregen. Na!

   Verwijderen
 4. Nou ja, het was toch weer een ervaring... En je hebt er een leuk verhaal aan over gehouden!
  Ik ben wel benieuwd naar je nieuwe verslaving!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha... ik zie het helemaal voor mij :-) en die 0,65 euro is zeker en vast goed besteed!!

  BeantwoordenVerwijderen