Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 28 juni 2015

Helweek

Een tijd terug las ik bij iemand over een helweek. "Interessant, misschien wel iets voor mij", dacht ik, sloot het blog en vergat het vervolgens weer. Tot afgelopen maandag. Weer een andere blogdame schreef erover, blijkbaar was het een groter initiatief, meerdere bloggers die samen aan de bak gingen. Leuk! Maar ja, om nu een dag te laat te beginnen... Ach, ik doe het gewoon een week later!

Nog nooit van een helweek gehoord? Oorspronkelijk schijnt het fenomeen uit het leger te komen. Denk aan afzien, heel veel modder en nachten doorhalen. Zoiets. Niemand die denkt dat ik dat ga doen, he? No way. Nee, ik ga de versie voor kantoordames doen. :)

Dat houdt in:
 • Iedere dag om vijf uur opstaan. Aj..
 • Een uur per dag sporten. Hmm....
 • Focussen op het werk. Overdag geen priv├ędingen en geen gebabbel met de collega's.
 • Gezond eten, niet snoepen.
 • Geen tv.
 • Uiterlijk om tien uur de mand weer in. Top!
 • O ja, de helweek loopt van maandag vijf uur tot zondag tien uur.
Je schijnt de nacht van donderdag op vrijdag te moeten doorhalen. Nou, dat dacht ik dus niet. Dat trek ik niet, dat sla ik over. De groeten. Ik heb vrijdag een afspraak met de tandarts, mijn brug wordt geplaatst. Twee weken geleden werd het voorwerk al gedaan, dankzij de diverse spuiten in mijn tandvlees en gehemelte heb ik geen centje pijn gevoeld. Ik kan me zo voorstellen dat er vrijdag weer wat spuiten gezet zullen worden. En om dan de nacht doorgehaald te hebben... Neen. Anders ook niet, hoor!

Ik blijf natuurlijk wel mediteren, dat komt er bij mij dus bij. Ik ben heel erg benieuwd! Alleen het idee al gaf me afgelopen week veel energie en focus. Niet dat ik niet gekletst heb... Maar ik ben me er wel meer van bewust en van de andere kant heb ik heel veel klussen ingepland en uitgevoerd, tijd ingeruimd voor het voorbereiden van vergaderingen, waardoor die sneller en effici├źnter verliepen. En dat zou aankomende week dan nog beter moeten gaan... Als ik niet hartstikke crash door het vroege opstaan, natuurlijk.

Waarom ik dit wil doen? Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, ik houd wel van een hype. :) En ik houd wel van een uitdaging. De helweek (vreselijke naam, trouwens) schijnt je leven te veranderen. Dat verwacht ik niet, het lijkt me wel een ervaring. En die wil ik graag meemaken. Ik meld me snel!

Groeten vanaf de bank, uiteraard met een wijntje en een bak chips. Een goede voorbereiding doet tenslotte wonderen. :) X

4 opmerkingen:

 1. In Marrakech heb je gelukkig al kunnen oefenen met wakker worden om 5 uur.
  Na mijn operatie van de winter focuste ik me ook niet meer op bijzaken. Minder kletsen op het werk, geen social talk (nou ja, zo weinig mogelijk dan). Dat viel wel op, want mij werd gevraagd of het wel goed met me ging, omdat ik zo afwezig leek. (Het klonk als een verwijt trouwens, niet als bezorgdheid). En dat terwijl ik vond dat ik meer mezelf was dan ooit!
  Ben benieuwd naar je ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt ook niet aardig.. Helaas ook wel herkenbaar, bij ons is er een koffie-uurtje ingesteld waar, als je niet komt, de wenkbrauwen wel gefronst worden. En ik maar denke dat we daar zitten om te werken! Gezellig, joh. ;)

   Verwijderen
 2. Oh wat stoer van je! Ik weet niet wat ik erger vind, elke dag om vijf uur eruit of niet kletsen met collega's en dan heb ik het nog niet gehad over dat uurtje sporten. MET DIT WEER!!!!!! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen