Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 13 maart 2016

Feel Good Experience

Wat een heerlijk zonnetje hebben we dit weekend, he? Echt de kers op zo'n grote punt red velvet cake. Ah..

Feel Good Vibes

Vrijdag en zaterdag was het Feel Good en Shop Event en wat was het fijn! Heel veel feel good vibes... Honderd stands met originele idee├źn, fijne goodies, zondig lekkers in deze vastenperiode. U snapt, na vier weken geen snoep, chocolade en wijn, dat ik keihard viel voor de charmes van Jack Fudge en zijn buurdames, de Theetantes. Hierbij een kleine selectie van de stands die ik erg fijn vond.

Must See

Allereerst natuurlijk de Draw Booth van Janne Keurlings. Nog nooit van gehoord? Je ziet zoiets wel vaker op festivals: een pipowagen of een soort pasfotohokje waar je je kunt laten tekenen. Gaaf!! Die van Janne is echt tof, dat is namelijk een heel klein huiskamertje. Compleet met perzisch tapijt op de vloer, bloemetjesbehang en geborduurd schilderij. Voor mij echt een van de must sees en do's, dus toen ik binnenkwam, m'n bloggersbadge opgeprikt en m'n laptop op de bloggerstafel gedropt had, rende ik op mijn rode laarzen direct naar de Draw Booth.

Kneuzen

Alleen werd ik enigszins afgeleid door het bordje op een van de stands: "Kneuzen for sale". Hu? Dat behoefde enige uitleg. Het bleek om keramiek te gaan van Hella Duijs. Prachtig! Alleen, one of a kind. Of soms two of a kind. Uniek werk wat waarschijnlijk nooit opnieuw geproduceerd gaat worden. Aangezien de meeste mensen meer exemplaren van hetzelfde item willen hebben, vielen deze een beetje buiten de boot. Vandaar het bordje. Mijn hart smolt, ik had de kneusjes graag een goed tehuis gegund, maar helaas passen ze niet in de retro-achtige Kaza. Ik kreeg er bijna een schuldgevoel van. Zucht. Ik begreep overigens dat nog niet alle dutsjes (met alle respect uiteraard) aan het einde van het event een goed tehuis hadden gevonden. Misschien dat u over uw hart wil strijken...

Buiten de pot

Na deze fijne ontmoeting rende ik door naar de Draw Booth. Het Event was maar twee dagen, he, stel je voor dat ik buiten de pot zou piesen?? Dat viel gelukkig mee, ik hoefde maar een paar minuten te wachten. Beetje babbelen met de vriendin van degene die op dat moment getekend werd, gezellig! Dat is echt zo tof van het Feel Good en Shop Event, iedereen kletst en heet je met een grote smile van harte welkom. Af en toe moest ik achterom kijken: "Ken ik u? Hebt u het tegen iemand anders?' Nee hoor. Gezellig!

Pastor

De Draw Booth dus. Binnen tien minuten heb je gewoon je eigen portret in handen, dat is toch fantastisch? Het is echt een bijzondere ervaring, zo in het kleine huiskamertje en Janne die als een hedendaagse pastor met gouden strikje in haar biechthokje tegenover je zit. Je wordt dan ook nog over van alles bevraagd en bekeken. Alles voor de kunst, he?

To be continued...

Met mijn kunstwerk huppelde ik vervolgens naar Cardcetera, u weet wel, de one-stop-postcard shop waar ik maandelijks mijn ode breng aan het schrijven van brieven en kaarten. En de postbode. :) Astrid had nog een leuk nieuwtje, ze gaat naar het land van de Bratwurst, de grote pullen bier en Pumucklchen. Cardcetera hoor, niet Astrid zelf. Ze gaat onze oosterburen veroveren met haar kaarten! En passant smeedden we ook nog snode plannen voor het Event van 2017. Want dat komt er dus! En wel op 24, 25 en 26 maart. Ik mag er helaas nog niets over vertellen, maar... Agenda vrijhouden!

Meer Feel Good

En als je die agenda toch bij de hand hebt, zet dan ook een groot kruis bij 25 september. Van dit jaar dus. Want dan is het Feel Good & Shop Festival! Ook in ons mooie Brabant, en wel bij Het Goeie Leven. Ik bespeur een thema.... Feel Good, Goeie Leven... Interessant! De organisatie houdt angstvallig geheim wat het allemaal in gaat houden, er zal in ieder geval gedanst worden. En ik heb ook iets over blote voeten, strandstoelen en pina colada vernomen. Ik stel me daar dan van die dansende hippies bij voor met van die bloemenkransen. U weet wel, a la Woodstock. Maar misschien heb ik het wel mis en heeft het een hoog tatoeage, bier drinken en bikersgehalte. We gaan het zien!

Allergenenvrij

Op de valreep liep ik Puur Mieke tegen het lijf. Ze heeft een webshop met glutenvrije, suikervrije en lactosevrije producten. Dus niet vrij van een van deze allergenen, nee, en en en. Wow! Op het event had ze onder andere biologische chips bij zich. Het is dat ze me in de gaten hield, anders had ik de bak met bietenchips in een keer achterover geworpen. Lekker!! Verder verkoopt ze ook nog heel veel verzorgingsproducten, dus Mieke gaat me binnenkort digitaal zien, in de shop!

Nog meer portretten

Mocht je je afvragen wie deze geweldige foto's van mij genomen heeft, dat is Annerieke van By Annerieke.com. Ik ben er zo blij mee!
 

Dag!

En dan gaat Miss Down Under nu met de pootjes omhoog, nagenieten. Fijne dag nog! X

10 opmerkingen:

 1. Ik vond het enorm gezellig Mirjam! Niet alleen met jou - maar wel vooral met jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja sorry - ik heb geen profiel voor een van de sites waarmee ik hier kan inloggen :)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk verslag! En zoveel leuke fotos van jou!! Ik had er graag bij willen zijn. Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook genoten van al wat je boven prijkt ;) of was het preekt? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Miss B zie ik helemaal snel.. Meer preken morgen!

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk klinkt dat Feel good en Shop well (even zelf verzonnen ;)) event. Ik hou van dit soort events, maar manlief heeft er helemaal niks mee. Die is binnen een half uur klaar hihi. Maar zo te lezen en te zien aan de foto's op feestboek heb je dubbel en dwars genoten. Ik heb meteen even Annerieke haar website veranderd in mijn blogpost ;). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wel wat gemist, zo te lezen!
  Wat veel moois, ik klik nog even lustig door :-)

  BeantwoordenVerwijderen