Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


woensdag 27 juli 2016

Over providers, geen televisie en minimalistische koffie

Minimalistische koffie van Andorra Express

Laatst had ik een brainwave. Een minimalistische brainwave. Het staat hier allemaal wat stil, ik ben druk met zoveel andere dingen. Ik lees er nog wel over, maar daar houdt het een heel eind mee op. Stiekem zijn er ook weer allerlei dingen het huis binnengeslopen. Boeken uit de diverse Little Free Libraries, een paar roze cowboylaarzen (koopje!), kaartjes uit die ene winkel die eindelijk open was toen ik in de stad was. Zoiets.

Brainwave

Maar goed, die brainwave dus. Ik had 'm tijdens een webinar van een internetgoeroe. Dankzij mijn fijne provider die mijn wifi niet kon vinden of zoiets, kon ik het webinar drie keer opnieuw opstarten. Ik had wel geluid, maar geen beeld. Niet fijn en niet handig.

Druk verkeer

Toevallig kwam er die week van de bewuste provider een servicemevrouw aanwandelen en zij legde me uit dat het bij ons in de straat heel druk is met al het digitale verkeer. Dat geloof ik onmiddellijk. Mijn buurtjes zijn bijvoorbeeld met hun drieen en hebben allemaal hun eigen laptop. En foon. En er is in ieder geval ook nog een vaste computer. De mobiele eenheid. ;) Tja. En zij zijn vast niet de enigen.

De oplossing

Gelukkig was het vrij simpel op te lossen. Er bestaan namelijk kastjes waarmee je de wifi kunt versterken. Hartstikke handig, de provider verkoopt ze ook. En als het kastje niet bevalt, kun je 'm gewoon binnen een maand retourneren. Hmm... Toch bijzonder dat het niet zo heel lang geleden nog wel goed ging. En dat ik nu zelfs storing heb als ik naast m'n wifi-aansluiting zit.

Een andere oplossing

En toen was ik het beu. Klaar ermee. Weg met deze provider. En met de tv. Sinds ik Netflix ontdekt heb (nee, daar wordt dus niet op geminimaliseerd, want ik ga naar een andere provider), kijk ik helemaal geen televisie meer. Radio luisteren kan ook via internet en ook die heb ik veel minder vaak aanstaan. Op de slaapkamer heb ik nog een mini-televisie, voor als ik een keer op bed wil kijken. Dat heb ik zeker een jaar niet meer gedaan. Mijn oudste neefje wil hem graag hebben. Mooi.

Een herstart

En omdat ik zo lekker bezig was, heb ik ook mijn koffiemachine voor luxe koffie aan mijn zusje gegeven. Het voelde gewoon niet goed meer, al dat afval van die cups. Het was ook erg lastig om ongezoete cappuccino te kopen. En als ik dan toch bezig ben, dan doe mij maar soyamelk. Dus. Tegenwoordig brouw ik dagelijks op het fornuis mijn eigen koffie en die is me toch lekker! Inmiddels zijn mijn minimalistiche neigingen weer helemaal aan, waarover later meer. Fijne avond!

8 opmerkingen:

 1. Ha goed bezig jij! En zo'n zelfgemaakte koffie smaakt zelfs nog beter, zie je wel? x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zonder tv. Mis je niets aan. En netflix is fijn. Dat koffiedingetje dat heb ik nooit gesnapt. Hoe doe je dat dan? Enige wat mij lukte was het handvat eraf laten smelten. Hm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die van mij uit de kringloop, dus zonder handleiding. Niet zo handig. Nou had de Lidl ze laatst, dus heb ik daar even de tijd genomen om de handleiding te lezen. :) Onderin gaat het water, daarbovenop gaat een koffiefilter en als je het hele geval op het vuur zet, komt er vanzelf een keer koffie uit door een ding (echt geen idee hoe het heet) in het bovenste deel. Zoiets. Die punt die op de foto in de koffie zit. Je zet 'm op een soort ring, dus niet rechtstreeks op het gas. Ben ik een beetje duidelijk? Achteraf had ik natuurlijk ook op YouTube kunnen kijken, maar ja...

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja..ik heb dat koffieding ooit in de vaatwasser gezet. Daar kon dat aluminium kannetje ook niet tegen :D.

  Goed bezig, hoor! Ik minimaliseer, maar ben nog niet waar ik zijn wil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps. Ik had al zo'n vermoeden dattie daar niet tegen kon. Toch jammer, dat met de hand afwassen. :( Ik ben er ook nog lang niet hoor, het is echt met horten en stoten. Ach ja, is niet erg. Anders hebben we nix te doen, zullen we maar zeggen. ;)

   Verwijderen
 5. Ja..ik heb dat koffieding ooit in de vaatwasser gezet. Daar kon dat aluminium kannetje ook niet tegen :D.

  Goed bezig, hoor! Ik minimaliseer, maar ben nog niet waar ik zijn wil.

  BeantwoordenVerwijderen