Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


woensdag 29 augustus 2012

Dag 281 Wasdag 2 & Klusjesmaand


 Via * Roerend Goed * mag ik wasnoten testen, een ecovriendelijkere manier om te wassen is er volgens mij niet... De vorige keer liet ik al zien hoe kinderlijk eenvoudig het is: je stopt acht halve wasnoten in een waszakje, je doet het zakje bij de was en draaien maar. De wasnootjes bevatten geen bleekmiddel, voor hardnekkige vlekken kan er vlekkenzout gebruikt worden. Volgens de beschrijving wordt het wasgoed zonder wasverzachter toch lekker zacht - klopt en heeft het een neutrale geur. Klopt ook en ik vind deze geur erg fijn, je kunt ruiken dat er niets chemisch aan toegevoegd is. Zou je toch een geur willen, dan kan dat door een paar druppels etherische olie op het zakje te doen. De wasnoten zijn geschikt voor wol, zijde, bonte en witte was op alle temperaturen.

Goed en dan nu het wasobject! Dit is Anne's kussen en het heeft een afneembare hoes. Hoes is er alleen nog niet afgeweest.. *schaam*. Er zitten wat onbestemde vlekken op, geen idee waarvan. Wil ik waarschijnlijk ook niet weten. De uitdaging: ik heb dit op het minimenu gewassen, een kort programma voor kleine wasjes op 30 graden. Het resultaat is hieronder te zien:

Ik ben er blij mee! Niet alle vlekken zijn eruit, dat had ik ook niet verwacht. De kleur oogt veel frisser en veel vlekken zijn eruit. 2-0 voor de wasnoten! Mocht iemand trouwens interesse hebben: deze wasnoten komen grotendeels van Wasnoon Nonimorinda af, kijk maar eens op de site.

En dan de klusjesmaand... Ik heb iedere keer zoveel kleine klusjes die ik wil doen, zoals een vriendin mailen met wie ik al langer geen contact meer heb gehad, of de schilder bellen die in de herfst zou komen of een cadeautje bestellen. Geen idee waarom, maar ik blijf het maar uitstellen.

Kortom: vandaag is de eerste dag van Klusjesmaand! Vanaf vandaag doe ik iedere dag minimaal een klusje. Ik wil iedere dag iets afstrepen. En ik ben goed begonnen - ik heb een collega gevraagd of ik mijn boeken kan terugkrijgen, ze heeft ze nu twee maanden in haar bezit. Vond ik wel tijd worden. En ik heb een afspraak gemaakt bij de Hypotheker, we gaan weer eens naar m'n hypotheek kijken. Klusje voor morgen is ook al bekend - de ketelmeneer terugbellen. Hij is laatst geweest omdat de druk zo snel terugliep (stond al op 1 Bar, oeps) en het zou gerepareerd zijn, maar de Barretjes lopen alweer snel terug. En dat hoort niet zo. :( Wish me luck!

8 opmerkingen:

 1. Gaaf, die wasnoten! Hoeveel keer kon je die ook alweer gebruiken?

  En ja, die kleine klusjes, hé? Ik heb er 27 op een lijst staan... Iedere dag eentje is een goed (en waarschijnlijk realistisch) streven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op 90 graden gaan ze 1 keer mee, op 60 2 keer en op 30 3 keer. als rechtgeaarde Hollandse was ik dus 3 keer met mijn nootjes! :)

   Jaaa, die kleine klusjes... Gisteren was ik zo happy met m'n voornemen dat er spontaan nog meer klussen opborrelden. Hmm. Op zich niet erg, tis wel goed om me focussen. Alleen had ik vandaag nogal een off day, slecht geslapen, dus vandaag ben ik iets minder enthousiast. Maar: voor de ketel is gebeld! :)

   Verwijderen
 2. De wasnoten klinken leuk, maar volgens mij is het niets voor mij. Ik wil wel graag alle vlekken uit mijn spullen hebben zonder dat ik er te veel moeite voor moet doen. Ik weet niet echt milieuvriendelijk, maar dat wil ik op andere namelijk dan wel weer zijn ;)

  Trouwens goed bezig net die kleine klusjes :) Hier ook al lekker aan de gang geweest :D en ja ook ik ben een blogje gestart hihi. (Klus in huis) maar ik stop ff met klusjes doen zoals je weet ;) De maand september word voor mij vooral doen waar ik zin in heb. Dus waarschijnlijk weinig klusjes, maar oktober zal ook ik weer aan de gang gaan. Mir bedankt voor de inspiratie X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij zoveel vlekjes dan lieve Conny? :) Maarre... Ben je een blog begonnen? Wat leuk! Show me the link baby...

   Verwijderen
 3. Aan de haren op het kussen te zien en het feit dat het op de grond ligt concludeer ik dat Anne een hond of een kat is (en niet een dochter of oma met haaruitval die je op de grond laat slapen). In dat geval: is de dierengeur er ook uit?
  Leuk experiment weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, Anne is mijn Franse bulldogje! Bete late reactie, ik was flink verkouden, kon dus niet zo goed snuffelen. Ben heel tevreden, ik ruik nix, net als de andere was ruikt het kussen heel neutraal. Fijn!

   Verwijderen
 4. Tja who know dat Nootjes zo multifunctineel kunnen zijn !

  BeantwoordenVerwijderen