Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


dinsdag 1 januari 2013

Mirjam reads - Traveling with Pomegranates
 Dit boek vond ik op de boekenbeurs in Gemert. Deze wordt ieder jaar in het eerste weekend van augustus gehouden, in de sporthal. Leuk, zo kom je nog eens ergens. ;) De opbrengst gaat naar het goede doel en op zondag worden de boeken per kilo verkocht. Ik ging met zo'n tien kilo naar huis, had ik toch zomaar aan m'n conditie gewerkt!


Traveling with Pomegranates (er is geen Nederlandse versie beschikbaar) is geschreven door moeder Sue en dochter Ann. Het beschrijft hun gezamenlijke reizen naar Europa, maar ook hun zoektocht naar zichzelf. Sue gaat door de overgang en heeft daar meer moeite mee dan verwacht. Ann is depressief, ze is afgewezen bij de universiteit van haar keuze waardoor ze aan zichzelf begint te twijfelen.

In het boek wordt een vergelijking getrokken tussen de zoektocht van deze moeder en dochter en de zoektocht van de Griekse godin Demeter naar haar dochter Persephone. Persephone werd door Hades ontvoerd naar de onderwereld. Uiteindelijk keert Persephone terug naar haar moeder. Maar omdat ze die dag zes pitten van de granaatappel (pomegranate) heeft gegeten, is ze voortaan een half jaar bij haar moeder en de andere zes maanden in de onderwereld.

De vergelijking met de Griekse mythologie maakt het boek voor mij aan de zware kant. Sue Monk Kidd heeft ook "Ver van Huis" geschreven, dat verfilmd is als "The secret life of Bees", dat heb ik nu gereserveerd bij de bieb. Ben benieuwd!

1 opmerking:

  1. Klinkt heel interessant - maar inderdaad ook wel een beetje zwaar. Je moet er in de stemming voor zijn...

    BeantwoordenVerwijderen