Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zaterdag 9 februari 2013

Vegan Challenge

Deze maand doe ik mee aan de Vegan Challenge. Al zo'n vijf jaar eet ik geen vlees meer, maar wel nog vis en dierlijke producten. Het leek me wel een uitdaging om een maand veganistisch te eten. Ik heb altijd geroepen dat ik dat veel te ver vond gaan, nix voor mij. Maar zo voor een maandje...

Van te voren had ik al wat recepten aan de kant gelegd waar ik iets mee zou kunnen. En vorige week op naar de Appie XL! Zo, er ging een wereld voor me open... Hebben we hier niet he, in het Graafsche! Groot ingeslagen, zo merk je wel het verschil in assortiment. Eindelijk weer eens filet americain op, had ik niet gemist, maar nu ik de vegaversie geproefd heb, ben ik weer fan!

Ik ben nu een week bezig en het gaat best goed. Ik ben nogal van het gemakkelijke, dus een maaltijd moet bij mij snel en lekker zijn. En tot nu toe is me dat heel behoorlijk gelukt. Dit is mijn succesnummer van de week: Spaghetti met paprikasaus, vurrukkuluk!

Gezondigd heb ik ook.... Tijdens mijn vegastrooptocht kwam ik Bouchees tegen van Chocotoff. En die zijn tof! Zonder na te denken landden er gewoon zomaar vier pakjes in mijn mandje. O ja, die zijn niet vegan... Toch meegenomen, want ze zijn maar heel zelden te vinden. Mezelf streng toegesproken: deze mag je pas NA de Vegan Challenge. Als beloning. Maar ja, toen werd ik ziek.... En was ik heel zielig. Need I say more?

Nu, door de Vegan Challenge, merk ik pas hoeveel producten dierlijke bestanddelen bevatten. Het is voor mij in ieder geval een bewustwordingsproces en daar ben ik blij mee. Op naar week twee!

O ja, kennen jullie de Verdubbeldame? Zij verdubbelt de inzet voor een goede wereld. Zij Vegant deze maand met me mee en ze heeft nog twee dames gevonden die ook mee verdubbelen. Leuk he? Verzoeken kunnen nog steeds ingediend worden op: De Verdubbeldame De moeite waard om te checken!

5 opmerkingen:

 1. Knap van je! En leuk en leerzaam ook natuurlijk! Filet americain vegetarisch, nooit geweten dat dat bestond! En die bouchees, die heb je verdiend. Als je ziek bent mag je jezelf best even kietelen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou op de foto zo ziet er lekker uit hoor, maar als ik het goed zie is het niets voor mij hé ;-)

  Ik vind je toch echt wel goed bezig hoor. Petje af voor je en ach die een slip maakt niet uit, dat mag best X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die vegetarische filet americain van de AH is lekker ja, al heb ik geen idee of het als 'echte' filet smaakt want dat heb ik nog nooit gehad. Jammer dat ie niet veganistisch is. Succes met je ontdekkingstocht. Een nieuwe week, nieuwe kansen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed zeg ! Heel inspirerend. Ik ben ook steeds meer vegetarisch/plantaardig aan het eten. Er gaat een wereld voor me open en ik voel me er ook heel goed bij. Heel veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je mijn recept voor spaghetti met paprikasaus lekker vond :-)! Leuke site heb je trouwens: ik ga je volgen!

  groetjes,
  Chantal Hogenes van eetsuggestie.nl

  BeantwoordenVerwijderen