Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 7 februari 2016

Mirjam Leest: de Top Twaalf van 2015 & Give AwayIk had jullie nog mijn topboeken van 2015 beloofd, de boeken waar ik vorig jaar het meeste van genoot. Dus ben ik er met de stofkam doorheen gegaan en presenteer ik nu met gepaste trots mijn Top Twaalf!

Het Pauperparadijs

Prachtig! Met een sobere, rustige stijl ontrafelt Suzanna Jansen in dit boek de geheimen van haar familie. Het verhaal ging altijd dat haar oma uit een welgestelde familie zou komen. Het blijkt anders te liggen. Mooi verhaal over de zoektocht! Mensen, stel vragen aan je ouders en grootouders, er zijn verhalen waar je nooit meer achterkomt en dat is zo zonde.

Verwante Stemmen

Dit boek van Vikram Seth stond al jaren in mijn kast, ooit had ik de eerste paar pagina's gelezen en het viel ontzettend tegen. In het kader van declutterronde zoveel wilde ik het aan de Little Free Library schenken, maar ik besloot het nog een laatste kans te geven. Maar goed ook, want ik vond het zo mooi dat ik ook het luisterboek aangeschaft heb. Verwante Stemmen is een roman over liefde, aantrekkingskracht, bedrog. En muziek, vandaar het luisterboek. :)

De Uitvinding van Hugo Cabret

Ook dit boek van Brian Selznick stond al jaren in mijn kast. Tja, druk he? Laat dit nou een boek met heel veel tekeningen zijn en ook nog een heel prachtig beschreven verhaal. De versie die ik las (met de mooie kaft!), is alleen tweedehands nog verkrijgbaar, dus als je het ergens vindt: meenemen!

De Grote Zaal

Misschien wel het mooiste boek dat ik vorig jaar las. Jacoba van Velde schreef dit boekje in de jaren vijftig van de vorige eeuw en het is nog steeds actueel. Door haar manier van schrijven merk je totaal niet dat het al zo'n zestig jaar oud is. Knap hoor! Heel indringend, heel liefdevol geschreven.

De Zwijgster

Soms lijkt een boek jou te vinden in plaats van andersom. Dit was een kringloopgelukje, ik wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Slechts anderhalve euro, dus ach, ik kon er toch geen bult aan vallen? Meegenomen dus maar en wat was ik onder de indruk. Dagen lang waarden de hoofdpersonen nog rond in mijn hoofd. Heel indrukwekkend. Slechts 115 pagina's, maar zo de moeite waard!

De Poort van Vuur

Een heerlijke roman over de Spartanen! Beetje jammer dat er weer een hond in doodgaat (en heel veel mensen, maar daar heb ik dan minder moeite mee), maar dankzij Steven Pressfield ben ik weer wat wijzer over de mannen met de lange haren. Fijn!

Ilias en Odysseus

Met Homeros spendeerde ik menig slapeloze nacht en dat was genieten. Je moet even wennen aan zijn taalgebruik. Dat is namelijk nogal bloemrijk. En hij heeft nog wel eens de neiging zich te herhalen. Maar als je doorzet, is het zo de moeite waard. Echt.

De Kracht van Kwetsbaarheid

Ik besprak Brene Brown's boek al eerder hier, mooi!

Zou je denken?

Deze 'Lucky Find' in de Little Free Library was mijn introductie in de filosofie. Lezen laat je reizen en nieuwe werelden bezoeken, daarom houd ik er zo van.

My Life in France

Dit boek beschrijft het leven van Julia Child. Ik houd van dit soort boeken. Lekker hoor, die nostalgie. Geweldig, die oude plaatjes en een kijkje in andermans leven.

A Fortune Teller told me

Als een waarzegger jou zou vertellen je in 2023 niet mag vliegen, zou je dat advies dan opvolgen? Tiziano Terzani kreeg dit advies tijdens een van zijn reizen als journalist. Hij volgde het op en er volgde een bijzonder jaar. Een jaar waarin hij door Aziƫ reisde, inderdaad, alleen met de auto, trein en boot.

De Erfenis van de Boleyns

Dit was mijn eerste boek van Philippa Gregory en ik vond het fijn. Misschien niet heel hoogstaand, maar het leest als een trein en dat is op een regenachtige zondag heel prettig.

Dit waren ze, mijn mooiste twaalf! Ik ben nu Anna Karenina aan het lezen. Niet bepaald luchtige lectuur. Voorheen kwam ik er nooit doorheen, ik heb meerdere pogingen gewaagd. En nu wel! Het voelt wel wat gedateerd aan, maar het is genieten van de Russische adel. Een totaal andere wereld in een heel andere tijd.

Ogma

Zijn jullie al bij Ogma (hier klikken) op bezoek geweest? We posten iedere dag tips, recensies en verhalen over boeken. Morgen wordt de Valentijn give away bekend gemaakt. Over give aways gesproken... Hier geef ik binnenkort ook iets weg. Waarover later meer!


4 opmerkingen:

 1. Als ik ooit door mijn mega stapel hier heen kom, zal ik hier komen voor inspiratie. Ik ken eigenlijk alleen brene brown. Van zelf lezen dan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt er nog eentje gelezen: de grote Zaal. De meeste boeken heb ik trouwens nog steeds, mag je lenen als je wil!

   Verwijderen
 2. Ik heb de Kracht van Kwetsbaarheid nog steeds op mijn lijstje staan. Hoor er goede dingen over!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind je vast interessant! Ik heb twee andere boeken van haar ook aangeschaft, maar die heb ik nog niet gelezen. Heb haar TED-filmpjes al gezien? Echt de moeite, als je een keer een kwartiertje over hebt.

   Verwijderen