Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










zondag 8 januari 2017

Een Netflixfix nodig? 50 Tinten Mirjam helpt graag

Op het werk hadden we het laatst over Netflix. Ik was blijkbaar flink aan het oreren over mijn favoriete programma's, totdat iemand zei: "Je zou ook tv-programma's moeten recenseren, niet alleen boeken!" "Ik? Ik kijk bijna nooit iets!", was mijn reactie. Nou ja... Blijkbaar toch genoeg om iedereen persoonlijke kijktips te geven. Toch wel leuk om jullie ook mee te laten genieten van mijn expertise. Hieronder volgen mijn favorieten en niet-zo-favorieten van dit moment:

Gilmore Girls

Netflix is net als een grote zak chips, hij gaat open en je eet alles op, totdat de zak helemaal leeg is. Goed, er zijn mensen met wat meer wilskracht, die stoppen als ze misselijk zijn. Maar als dat weer gezakt is, wordt de zak alsnog leeggevroten. Met de Gilmore Girls is het net zo. Toen ik de griep had: Gilmore Girls. Even een uurtje voor mezelf: Gilmore Girls. Maak daar maar drie van, trouwens.

En niet dat ik de dames zo waanzinnig leuk vond. Vooral moeder Lorelai is af en toe behoorlijk egocentrisch en heeft de meest rare gewoontes. En niet leuk raar, maar gewoon iritant raar. En wat eten ze veel vlees! Het lijkt wel of de serie gesponsord wordt door de vleesindustrie. Bijna iedere aflevering wordt er een half zwijn aan hamburgers naar binnen gewerkt. Of steak. Maar goed, heb je zin in een zak chips of een hamburger: zeker de dames uit dat bijzondere stadje kijken.

White Collar

White Collar werd me laatst aangeraden met de woorden: "Lekkere vent zit erin, joh! Ik heb 'm samen met mijn vriend gekeken, zogenaamd omdat het zo'n leuke actieserie is. Was gewoon om de fijne hoofdpersoon. Hij vond de serie nog leuk ook, had helemaal niet in de gaten waarom ik
'm wilde zien, ha!" Nou probeerde ik dat trucje uit bij de Amerikaan, maar die trapte daar dus niet in. Beetje jammer. Hij vond 'White Collar' niet zo heel erg interessant en hij heeft ook wel een punt.

'White Collar' is gewoon behang, bewegend, dat dan weer wel. Leuk om bij te ontspannen en vooral niet te veel bij nadenken. Want het is natuurlijk best onrealistisch dat FBI-agent Peter Burke en zijn bijzonder lekkere hapje oftewel ex-misdadiger Neil Caffrey binnen een klein uur allerlei misdaden oplossen. Heel fijn natuurlijk en heel overzichtelijk, alles komt iedere keer weer helemaal goed. Heb je een uurtje voor jezelf en je moet kiezen tussen de sportschool of 'White Collar', dan wist ik het wel...

Jessica Jones

Sinds kort ben ik fan van de Marvelsuperhelden, hartstikke leuk! Iron Man, oftewel Robert Downey Jr, vond ik altijd al geweldig. Maar mijn favoriet is toch wel Jessica Jones. Als je het over girlpower hebt, dan is zij je vrouw! Ze is stoer, niets kan haar deren. Letterlijk zelfs. Op een man na en hij heeft haar dan ook flink zeer gedaan. En niet alleen haar. Ze gaat naar hem op zoek en o, wat baalde ik toen ze hem vond en de serie afgelopen was. Ze komt binnenkort terug in een andere serie op Netflix, samen met nog drie andere superhelden, Daredevil, Iron Fist en Luke Cage. Kom maar door met die popcorn mensen, ik ben er klaar voor!

Sherlock

O, Sherlock... Ik kom er maar eerlijk voor uit: ik ben verliefd op Benedict Cumberbatch, de acteur die Sherlock speelt. De boeken heb ik nog nooit gelezen (actiepunt, ik weet het), maar deze serie heb ik zo ongeveer in een keer afgekeken. Geweldig! Sherlock is slim, ontzettend knap (okay, beauty is in the eye of the beholder, maar toch) en ontzettend grappig.

De serie zit zo goed in elkaar. Zalig, die Britse humor. De eerste drie series had ik dan ook zo bekeken. Niet moeilijk, want er zijn maar een paar afleveringen per serie. Ik was zo blij toen ik hoorde dat Sherlock terug was! Beetje jammer dat er op Netflix maar een aflevering te zien is en de afleveringen op de BBC alleen in de UK te zien zijn. Op internet dan he? Zit ik hier met m'n wijntje en chippies...

Hebben jullie nog aanraders? Laat het me weten want ik ben wel weer toe aan een Netflixfix!

10 opmerkingen:

 1. Hier hebben twee Sherlockfans gisteravond naar de BBC zitten kijken. Gewoon live anders zouden ze te veel spoilers zien van vrienden. Overigens gelijkertijd op BBCFirst ondertiteld te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! En, wat vond je ervan? Op mijn tijdlijn kwam ook van alles voorbij, maar het viel gelukkig mee, geen spoilers. Dit is de eerste keer dat ik een televisie mis...

   Verwijderen
 2. Ik kan de serie Outlander van harte aanraden. En natuurlijk Breaking Bad.

  De gilmore girls kijk ik ook. Ik ben nu in seizoen 6. En wat zijn de dames inderdaad een potje asociaal en egocentrisch!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Outland heb ik inderdaad ook gezien, althans de eerste reeks. Die vond ik heel leuk, bij de tweede ben ik afgehaakt. Toen had ik het wel gezien. Dank voor de tips, Breaking Bad gaat op de lijst! En grappig, dat jij de GG ook zo vervelend vindt. Ik hoor verder alleen maar gezwijmel.

   Verwijderen
 3. Nog geen netflix hier, erg he? En ik word er steeds nieuwsgieriger naar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen aandelen hoor, maar je kunt het een maand gratis proberen. Het is wel zwaar verslavend... Maar goed, als je er niets bij eet kom je er niet van aan. ;)

   Verwijderen
 4. Orange is the New Black vond ik geweldig. Heb ook t boek gelezen, de serie wijkt wel wat af van het boek maar is zeer aan te raden.
  Rectify heb ik net uitgekeken. Over een man die na 19 jaar dodencel wordt vrijgelaten. Het gaat over zijn terugkeer in de samenleving. Totaal wereldvreemd en in zichzelf gekeerd, heel mooi gedaan.
  En voorspanning en avonturen liefhebbers: 'the last kingdom' en 'Marco Polo'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt allemaal interessant, dank! OITNB vond ik ook erg leuk, hoewel ik seizoen wel echt het allerleukste vond. Daarna vond ik Piper een stuk minder sympathiek. Het boek vond ik ook erg leuk, bizar, al die regels... Beslist geen hotel, hoor, wat we hier ook mogen roepen daarover.

   Verwijderen
 5. Dag Mirjam,
  Vond u op Twitter, volg u nu. Ben ook een blogger bij Blogger : walterdebeuf.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Walter, dank! Ik kom beslist op jouw (vind je het goed als we elkaar tutoyeren?) blog kijken. Fijne zondag!

   Verwijderen