Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


dinsdag 2 februari 2016

Rust, reinheid en regelmaat. Enzo.Alweer voorbij.

Januari is alweer voorbij, wat gaat het toch snel. Schijnt met je leeftijd te maken te hebben, hoe ouder je wordt, hoe sneller het gaat. Totdat je in je eentje in een verzorgingstehuis (of hoe noemen we dat tegenwoordig?) zit te wachten totdat het eten komt, lijkt me. Lekker positief Mirjam!

Boventallig zijn.

Er wordt regelmatig gevraagd hoe het met me gaat, hoe het bevalt om boventallig te zijn. Ik begin eraan te wennen. De ene dag gaat dat prima, de andere dag heb ik er wat meer moeite mee. Niet met het feit dat alle buren naar het werk vertrekken en dat ik dan als enige met de AOW-ers achterblijf. Scheelt natuurlijk dat een buurman thuiswerkt, de ander met een hernia thuiszit en weer een ander onlangs de laan uitgestuurd is. We zouden met z'n allen iedere dag een bakkie kunnen doen. ;)

De calvinist.

De calvinist in mij vindt dat ik druk aan de slag moet om een nieuwe baan te vinden. Dat doe ik dan ook braaf. Ik maak regelmatig LinkedIn onveilig (mocht u willen linken, van harte welkom!) en ik ben ijverig aan het rondkijken. Want stel je voor dat mijn droombaan zomaar ergens verschijnt en ik 'm mis. Dat kan natuurlijk niet! Ik ben ook aan het nadenken, wat ik nu echt wil. Want ja, die mogelijkheid heb ik nu. Maar het uitrusten... Dat valt me zwaarder dan ik dacht. Dat vindt Kathy Calvinist niet goed! Tja, ik ben zo gewend om het druk te hebben, zoveel taken per dag te combineren... Dat ben ik nog niet afgeleerd, dat is wel duidelijk.

Hoe ging het?

En, ik ging natuurlijk aan m'n gezondheid werken. Rennen, gezond eten, dat soort dingen. Rust, reinheid en regelmaat. Op de reinheid kom ik nog terug. ;) Met de regelmaat gaat het goed! Iedere dag gaat de wekker om zeven uur en dan begin ik aan mijn ochtendritueel. Net als in het werkend leven verlang ik naar het weekend. Uitslapen! Het bevalt goed, dankzij het ochtendritueel ben ik al op pagina 400 van Anna Karenina. Lekker!

Koken en...

Ook de Biokokkin is erg actief, ik heb allemaal nieuwe lekkere en gezonde gerechten ontdekt. Heerlijk. En omdat er hier een kleine gremlin rondloopt die vindt dat ze de contents van mijn borden aan een zorgvuldige inspectie dient te onderwerpen, eet ik tegenwoordig aan tafel. Revolutionair! Gerechten en foto's volgen binnenkort. Zo stond er vanavond er rode kool op het menu met geitenkaas en couscous.

Sporten!

Alleen dat sporten... Ik ben welgeteld een keer gaan rennen. Met Miss Anne naar de Little Free Library. We zijn wel heel vaak flinke wandelingen gaan maken. En dat voelt goed.  Maar ja, ik heb me wel opgegeven voor een Mud Run... Ik wil dit jaar vaker dingen doen die ik anders niet zou doen. Ja zeggen in plaats van nee. Mud Run dus. Dat duurt gelukkig nog een paar maanden. Zucht.

En nu?

Op naar februari! In februari ga ik het huis weer eens grondig aanpakken. Clean House Clean Head, u weet wel. Iedere dag wordt er hier weer vijftien minuten geruimd, als in dingen uitzoeken, op de juiste plek zetten of wegdoen. Marktplaats, weggeven of weggooien. Als het de Kaza maar uit gaat. Weg ermee!

Declutteren.

Men vraagt zich nog weleens af waar toch al die spullen vandaan komen. Zo groot is de Kaza namelijk niet, het is bepaald niet de Mansion uit Dynasty. En er is in de loop van de tijd al zoveel weggegaan. Tja. Regelmatig naar de kringloop doet wonderen. Marktplaats is ook heel leuk en de uitverkoop helpt ook. Daar stoppen we dus ook maar weer mee. Nou ja.. Minder en zorgvuldiger, laten we het voorlopig daar maar eens op houden. Ik moet zeggen: ik heb er zin in. 

4 opmerkingen:

 1. Wat een discipline, om elke dag zo vroeg op te staan voor je vaste ochtendritueel! Zelf ben ik heel erg anti-calvinistisch (hoewel uiteindelijk toch heel druk, met van alles), maar denk dat het wel goed is om structuur te geven aan je week. Het is onvoorstelbaar hoe snel de dagen zich dan weer vullen, met van alles, heb jij dat ook? Hoop dat je veel mooie nieuwe dingen tegenkomt, tijdens je sabbatical.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk dat het me goed doet, anders had mijn hedonistische kant het al lang overgenomen. Want reken maar dat ik die ook heb. :) Ze komen gelukkig steeds meer met elkaar in balans. En ja, dat heb ik ook! Tijd voelt anders, hoewel ik m'n dagen heel anders indeel dan eerst, zijn ze toch snel om. Meer tijd voor uitgebreidere gesprekken bijvoorbeeld, dat is (vaak) fijn. Je gaat nog van me horen tijden m'n sabbatical!

   Verwijderen
 2. Je bent goed bezig, vooral dat opstaan om 7 uur! Ik heb ook allemaal challenges, van elke dag een tekening tot een 30 dagen yoga challenge. Is dat laatste niet iets voor jou!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu je het zegt.. Dat is zeker een goed idee! Ik wil ook nog de hele tijd terug naar mijn yogajuf. Zij is zo fijn! Het komt er alleen niet van. Stom.. Ik ga het doen, dankjewel! X

   Verwijderen