Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 7 april 2013

Boekenkastdochters e.d.

In een ver verleden kocht ik als ik me verveelde, zo een nieuw boek. Hup, in de auto naar het centrum (ander centrum dan nu, maar goed) en boeken sjoppen. Dat werd toch wel een dure hobby, dus kocht ik voortaan niet meer van al mijn favoriete schrijvers de eerste uitgave. Een latere was ook prima. Niet dat ik daarmee geld uitspaarde: het kwam er op neer dat ik meer goedkope boeken kocht. Zo sneu, die winkeldochters. De winkeldochters bleken meestal ook boekenkastdochters te zijn, dus ook daarmee ben ik gestopt geminderd. Zo werd ik lid van de bieb, net als vroeger. Dat was vroeger het wekelijkse uitje van de paps en moi, gezellig samen naar de bieb, boeken zoeken. Dat boeken zoeken doe ik niet meer, ik reserveer boeken via de site. Boeken die ik in magazines zie en die me wel wat lijken. De laatste tijd lees ik echter veel minder, ik heb geen puf. Komt wel weer goed, doet het altijd. Alleen heb ik nog steeds plenty boeken die ik nog steeds niet gelezen heb. Daarom heb ik besloten om mijn abonnement niet te verlengen. Als een stok achter de deur, om de tientallen boekenkastdochters (ja, echt) nou eindelijk te gaan lezen. Als ze mooi zijn, dan mogen ze blijven en zo niet, dan gaan ze bij Bol.com op de site.

Dit gezegd hebbende: gisteren heb ik "Paniekspinnen" van Bibian Harmsen bij de bieb gehaald. Mooi... Bibian leed aan pancreaskanker en heeft over het laatste jaar van haar leven een blog bijgehouden. Dat is in boekvorm verschenen met de titel "Paniekspinnen". Heel mooi geschreven, aanrader!

Inmiddels is er een einde gekomen aan mijn Dertig Dagen Challenge. Ik zal jullie niet vervelen met wat er allemaal precies weg is gegaan. Jullie geloven me vast als ik zeg dat er meer dan vijftig dingen weg zijn gegaan. Een paar voorbeelden? Een bezem die al ruim een jaar kapot in de tuin stond. Zomaar drie boeken via Bol.com verkocht! Een artikel dat ik een hele tijd terug voor iemand gecopieerd had, heb ik eindelijk opgestuurd. Kaartjes gestuurd... Leuk om te doen! Niet denken dat ik nu op sinaasappelkistjes zit, hoor. Er is hier nog plenty.... Genoeg voor nog een ronde. Maar nu nog even niet. En dat one in, one out? Dat gaat er wel van komen. Zeker met al die kringloopgelukjes waar ik de laatste tijd zo vaak tegenaan loop.

Hele fijne zondagavond gewenst!

 

5 opmerkingen:

 1. hartstikke goed van je gedaan zeg!!!!! ik vind het een overwinning op zich

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig, ik ga morgen weer kringlopen mocht van mezelf een maand niet gaan...maar die zit erop haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat de Challenge goed is verloen!
  En de bieb, tja, ik heb en abonnement.... Maar ik koop vooral boeken. Ben sinds januari daarmee gestot en wil nu eerst de boeken lezen die ik nog heb staan...

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Netjes gedaan! Je challenge zit er op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je haalt me de woorden uit de mond!
  Ik heb laatst een lijst gemaakt van boeken die nog gelezen moeten worden en anders weggaan. Maar ik merk dat het me onrust geeft, al die ongelezen boeken. Er is ook vast een reden dat ik ze niet al veel eerder ben gaan lezen?? Desinteresse. Sommige boeken zijn gekregen. Ik zit er dus aan te denken ze toch weg te doen. Schept ruimte en rust. Jij succes met jouw boeken!!
  En goed gedaan, van die 50 dingen weg. Inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen