Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 27 juli 2014

To buy or not to buy...

In juni had ik met mezelf afgesproken dat ik weer eens een maand niets zou kopen en dat er weer wat meer weg zou gaan. En op een tripje naar Brugge na, waar ik mezelf toestond een paar boeken te kopen en bonbonnekes voor het thuisfront, ging dat prima. O ja, ook nog wat leuke kaartjes om te sturen en te ruilen, gingen er mee naar huis..

En dus ging ik in juli los. Ik was in juni toch zo braaf geweest en het was tenslotte uitverkoop. Dus kwam ik thuis met twee jurkjes. Allebei van goede kwaliteit, waar ik vast jaren plezier van zal hebben. Ook bij de Action was ik naar binnen gehuppeld, voor leuke graaidingetjes. Heb ik natuurlijk al, maar meer = leuker. Ik bestelde nog meer kaarten, hele leuke, met theekopjes en boeken en lezende dames. Op de site waar ik laatst ook blogde. En passant werden hier en daar wat cadeautjes meegenomen.

En ja, het knaagde wel wat, maar het was ook wel erg leuk. Gewoon geld uitgeven. Lekker onbezorgd. Niet dat ik de hele Action leeggekocht heb en die jurkjes waren ook echt niet duur, maar nodig? Natuurlijk niet. En toen las ik het blog van Min of Meer over gedrag.

Met de vraag wat jouw diepe groeven zijn. Oftewel, in welk gedrag verval jij makkelijk? Dat was makkelijk te beantwoorden, dit dus. Een tijd zuinig aan doen lukt prima, maar daarna.... Daar gaan de remmen weer. Nu kan ik dat best goedpraten want: "Het is lang niet meer zo erg als eerst, toen gaf ik veel meer geld uit." Klopt, zo kon ik voorheen nooit een boekhandel verlaten met lege handen. Maar toch. Het is ook niet zo dat ik vind dat ik dat shirt of die tas of wat dan ook verdiend heb. Omdat ik zo hard gewerkt heb ofzo. Er zijn zoveel mensen die zoveel harder werken dan ik en veel minder verdienen.

Dus: ik ga weer minderen. Geen gohwatleukdatneemikmee-dingetjes meer. Dat met name. Of datisleukvoordieendie, terwijl ik toch nog behoorlijk veel in de kast heb liggen. En als ik toch wat koop, dan ga ik voor kwaliteit en zoveel mogelijk bio-eco-rechtsdraaiend. Of tweedehands, bij den kringloop.

Dat gezegd hebbende.... Vrijdag was ik dus bij onze oosterburen, waar alles grosser, besser und billiger is. Dat wilde ik me toch ook eens aanschouwen. Van te voren had ik me al voorgenomen: vandaag mag het, ik ga los (haha, wel binnen de perken, controlfreak dat ik ben!), suikergewijs en budgetgewijs. En ik ben heel goed geslaagd!

Ik had gehoord dat je in Duitsland veel eco en vegan spullen kunt krijgen tegen fijne prijsjes. En dat klopt wel, het assortiment is groter dan hier en de prijzen liggen idd lager. Dat het uitverkoop was, scheelde natuurlijk ook. :) Ik heb nu biologisch ondergoed, een biologisch shirt en heel, heel veel biologische thee. Hoef ik voorlopig echt niet meer te kopen! Verder nog een hele gave sjaal (mental note to self, sjaals uitzoeken, ik heb er echt plenty) en nog een shirt. Niet eco-verantwoord trouwens. We gaan dus nog wel een keer terug, dan met een echte boodschappenlijst. Ik heb me namelijk ook voorgenomen om voortaan zoveel mogelijk ecologisch te kopen. Als er een alternatief is, dan wordt het dat. Meer over mijn biologische culinaire avonturen in een volgend blog!

Ooooo.... en ik was van de week bij de kringloop. Het lijkt wel alsof de boekenwurmen ook op vakantie zijn, want er stonden toch fantastische boeken! De meeste staan hier natuurlijk al lang in de boekenkast, maar wat zou ik ze graag allemaal meenemen. Om ze een goed tehuis te bieden in mijn boekenasiel. Zo stonden er wel drie exemplaren van de Vliegeraar. Maar ja... Als je dat nu nog niet gelezen hebt, dan ben je waarschijnlijk de laatste van het land of heb je een hekel aan lezen. Gelukkig stonden er nog veel meer hele fijne boeken, ik heb er toch weer acht meegesleept naar mijn asieltje!

Hele fijne zondag allemaal, geniet ervan! X

6 opmerkingen:

 1. Ahum....ik heb De Vliegeraar nog niet gelezen *zegt ze zacht*.
  Dan ben ik waarschijnlijk de laatste van het land, want ik hou wel van lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ooooooooo Anita! En het is nog wel zo'n mooi boek! Gauw lezen hoor, en Duizend schitterende zonnen ook. Dat is z'n tweede boek en nog mooier.... Stond trouwens ook bij de kringloop. Wel handig, zo kun je ze voor een prikkie aanschaffen. ;) Fijne zondag!

   Verwijderen
 2. Ha,ha...heb wel moeten lachen met je blogbericht....hoe je het eigenlijk stiekem toch allemaal niet kan laten je voornemens,ik herken dat wel een beetje ;-)

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha als ik het zo lees vraag ik me af of een maand minderen wel zin heeft als je daarna weer helemaal los gaat. Volgens mij kun je beter bewuster kopen. Dat doe ik de laatste tijd ook. Uuhh beter gezegd daarom koop ik bijna niets. Ik vraag me dan af heb ik het nodig? Nee dan hoef ik het ook niet te kopen. Het scheelt wel veel hoor. Haha.

  Wat betreft het boek is hey wel duidelijk dat ik niet van lezen hou, want ik heb echt niet gelezen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh herkenbaar! Ik kan ook wel de knip op de beurs zetten, maar daarna geef ik het dubbel zo hard uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) ik wens je heel veel succes met je goede voornemen ... samen zijn we sterk :-) x

  BeantwoordenVerwijderen