Best zwaar hoor, het leven van een boekenblogger. De hele week met je
neus in de boeken of achter de compu gaat je niet in de koude kleren zitten.
Met die hittegolf van laatst zat ik binnen, bij de ventilator, alle
gordijnen dicht. En als het koud is, zit ik ook binnen. Vooruit, tussen de
middag mag ik even naar buiten, maar dan loop ik naar de Little Free Library
hier om de hoek. Boeken brengen en hopelijk iets geschikts vinden voor een
interessant blog. Ja, dat heb je als boekenbloggers allemaal voor
je lezers over.
De buitenwereld in
Maar af en toe mag ik er echt uit. Dan gaat de joggingbroek de
wasmand in, worden de Birckenstocks de kast ingeschopt en gaat de
boodschappentas aan de kant. De benen worden geschoren, kek jurkje aan en gaan!
Waarschijnlijk niet bijster verrassend, maar vaak heeft zo’n uitje wel iets met
boeken te maken. Nu zou ik kunnen zeggen dat ik het nuttige met het aangename
verenig (en hey, een mens moet nu eenmaal eten), maar stiekem vind ik het natuurlijk
heel erg leuk. En heb ik een makkelijk excuus als ik weer eens zo nodig iets
literair/cultureelachtigs moet doen: “Ja, het moet voor Ogma.”
Het Dahl Diner
Dus! In dat kader ging ik zaterdag naar Dahl diner in
Nijmegen. Jullie weten het vast, het was 13 september honderd jaar geleden dat Roald
Dahl geboren werd. Hij schreef natuurlijk waanzinnig veel, waarvan ontzettend
veel hele bekende boeken. Maar wisten jullie dat hij ook een kookboek schreef?
Uit dat kookboek werd tijdens het Dahl diner gekookt. Daarnaast werden er
verhalen van Dahl voorgedragen. Gaaf!
Diner voor carnivoren
Ik wist het niet, ben tenslotte nooit bij Dahl op bezoek
geweest, maar hij bleek nogal ‘vlezig’ aangelegd. Toen ik mailde om te
reserveren, meldde ik dat we met een vegetariƫr en een veganist kwamen. Voor de
beleefdheid zette ik erbij dat ik hoopte dat dat geen probleem was. Dat was het
niet, het waren namelijk twee problemen. J
Mr. Vegan & Mrs. Vega
Gelukkig viel het wel mee en kon Mrs. Vega gewoon van
Maria’s Gazpacho (het recept van een Spaanse nanny van de familie Dahl)
genieten. Mr. Vegan kreeg een gewone tomatensoep, ook lekker! Helemaal
ingeburgerd bleek eten zonder vlees nog niet, het bedienend personeel bleef ons
vleesschotels aanbieden. Niet erg, zo zagen we wel wat het oorspronkelijke menu
was, leuk. En onze gerechten kwamen gelukkig ook gewoon.
Voordrachten
En de voordrachten waren geweldig. Dahl was natuurlijk een
fantastische verhalenverteller, met dat zwarte randje aan z’n verhalen… Die dan
zo lekker onder je huid kruipen. En dan iedere keer weer een verrassing op het
einde. Briljant. Van harte Mr. Dahl, dat we tot in de eeuwigheid van je
verhalen mogen genieten! Proost!
PS
Jullie kennen het verhaal van de lamsbout? Raad eens wat
het hoofdgerecht was…
Klinkt als een leuke avond! Haha, moest wel lachen om de 2 problemen!~Is je vriend veganistisch? Knap hoor! Heb nu ook een vegetarier in huis en ik doe zelf heel enthousiast mee (nog niet volledig, maar wie weet ooit...)
BeantwoordenVerwijderenWat klinkt dat allemaal gezellig...Ik ben groot fan van Dahl. Het enige kookboek wat ik van hem ken is het Griezelkookbook, waar allerlei recepten uit boeken van hem staan, zoals wurmenspaghetti (uit De Griezels) en snoskommers (uit de GVR.
BeantwoordenVerwijderenJaren geleden - wat zeg ik, al bijna zo'n 14 jaar alweer - ben ik eens naar een voorstelling 'Op de thee bij Dahl' geweest, combinatie van theater, poppenspel (met een gigantische GVR!)en een high tea. Ik heb nog steeds de 'dromenpot' die je na afloop kon kopen. Daar kon je je dromen in stoppen, en er zaten er al een paar in, op kleine gekleurde briefjes.