Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


maandag 24 oktober 2016

November Geefmaand

Spontane Geefactie bij de Appie

De bladeren vallen van de bomen, 's ochtends laat ik de hond weer uit in m'n winterjas en deze week ga ik echt mijn winderdekbed op het bed doen. Nee, dit is geen klaagzang over de herfst, dit is een aankondiging. :) Het is namelijk bijna november. En dat betekent dat de November Geefmaand weer van start gaat. Ik weet niet met hoeveel we zullen zijn en dat maakt ook niet uit. Met z'n 25-en schat ik zo zullen we weer iedere dag gaan geven. Dat kan van alles zijn, cadeaus, geld, een glimlach. Ieder jaar leg ik wel een verrassingspakket ergens neer, stuur ik kaartjes, probeer (hey, ik ben ook maar een mens) ik wat aardiger te zijn voor de medemens.

Onvoorwaardelijk geven

Er was best wel wat discussie over dat geven. Want hoor je dat niet iedere dag te doen? Hoor je de rest van het jaar ook niet iets over te hebben voor een ander? Is het niet vreselijk opdeborstklopperig, zo'n maand? Tja. Iedereen mag natuurlijk vinden wat hij of zij wil, vooral lekker doen. Samen met de rest van de groep maak ik in november de wereld een klein beetje mooier. Dat vind ik leuk om te doen. En ja, daar word ik blij van. En nee, daar gaat mijn neus echt niet verder van omhoog staan, hoor. Mocht iemand anders dat wel vinden: veel plezier ermee.

Geefacties

Een paar geefacties heb ik al bedacht, hoewel ik niet de hele maand ga volplannen. Ik laat het gewoon op me af komen. Maar ik ga in ieder geval de hele maand veganistisch eten, hmm, daar mag ik wel wat voor voorbereiden, realiseer ik me nu. Vorig jaar stuurde ik iedere dag een kaartje, dat ga ik nu niet doen. Althans, ik ga wel post versturen, maar niet iedere dag. Ik zie wel hoe dat loopt, waar ik zin in heb. Ook wil ik kleine non-profit organisaties steunen met een gift. En natuurlijk ga ik een donatie doen aan de Little Free Library bij mij om de hoek.

Suggesties

Mochten jullie nog organisaties kennen waarvan jullie vinden dat ze meer aandacht verdienen, dan hoor ik het graag. Misschien kan ik wat voor ze betekenen, wat geld doneren, informatie delen op Facebook, zoiets. Wil je een kaartje op de mat? Laat het me weten! Andere idee├źn en suggesties zijn ook altijd welkom.

Doe je mee?

En natuurlijk: als je mee wilt doen, meld je dan vooral aan! Dat vinden we gezellig. Dat kan via deze link op Facebook: https://www.facebook.com/groups/geefmaand/ Het is allemaal heel laagdrempelig, je hoeft ook niet iedere dag iets te doen. Posten mag, dat is van harte welkom, maar als je alleen wilt volgen, dan is dat uiteraard ook prima. Zie ik je daar? X

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi idee. Als suggestie voor een organisatie die wel wat aandacht verdient zou ik stichting Villa Vacht willen noemen. Zij vangen katten op die verlamd zijn en of andere serieuze gezondheidsaandoeningen hebben. Als jij ze aandacht geeft via je blog of sociale media zou dat super zijn.

  Maar t moet je wel aanspreken natuurlijk, en misschien is Miss Anne het wel helemaal niet eens met deze suggestie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! Je hebt al eens over Villa Vacht geschreven en toen heb ik ook al gekeken. Alleen niets mee gedaan op dat moment. Ik vind het een mooie organisatie, ze gaan op de lijst.
   En Miss Anne laat ik dit gewoon niet zien. Ze ligt nu wel naast me, maar Mme slaapt, dus dat lukt me wel. ;)

   Verwijderen
 2. Ik doe natuurlijk ook weer mee, ontvang ook graag een kaartje van je. Ik doneer weer boeken aan Kinderzwerfboek, een beetje aandacht waar dan ook is welkom.
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig Christel! Ik heb er heel veel zin in, kaartje komt er in november een keer aan. :)

   Verwijderen
 3. Hey die Mirjam zo even tijd maken om te reageren op je blogpost. Ik vermelde hem gisteren wel in mijn eigen blogpost, maar nog niet de tijd gevonden om hier te reageren. Het begint opeens weer te borrelen en natuurlijk zijn we al goed in geven en ontvangen door het jaar heen, maar goed om er eens een maand extra aandacht aan te besteden. Volg maar lekker je gevoel, ga ik ook doen...wil wel echt komende maand een paar mini biebs in de buurt bezoeken, heb wat boeken die weg mogen, maar ook leuk om weer een mooi boek mee te nemen. Zo nu ga ik mezelf weer rust geven. Dikke knuffels die krijg je er ook nog virtueel bij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent weer goed bezig! Ik heb een leuk boek dat inspiratie geeft om dingen of 'diensten' weg te geven. Ik ga er morgen over bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen