Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X










dinsdag 17 mei 2016

100 Real Days

Post jij ook alleen je allermooiste foto's op social media? Je weet wel, met dat prachtige groene gras, vele malen mooier dan bij de buren. Ik moet bekennen dat ik dat ook doe. Filtertje eroverheen, beetje bijsnijden... Niet omdat ik de hele wereld de indruk wil geven dat mijn leven FAN-TAS-TISCH is, heus niet. Ik vind het fijn om de positieve kant te benadrukken, om te genieten van de kleine dingen. Toegegeven, het biedt geen reĆ«el beeld. Een tijd terug postte ik het hoogtepunt van de dag op Instagram, in het kader van #100happydays. Zelfde verhaal, voor de mindere dagen en momenten is geen plek. Nu is er een tegenbeweging: #100realdays. Geweldig! Met deze hashtag laat je de minder mooie kant van het leven zien. Of misschien niet zozeer minder mooi, maar gewoon, de normale dingen van alledag. De bergen was die maar niet willen verdwijnen, de hondendrol waar je met je nieuwe pumps bent ingestapt en die eieren die zijn aangebrand. Want zo is het leven natuurlijk ook. Dus, hierbij een paar #100realdays van mij voor jullie!


Hier stond dus VIES. Inmiddels is m'n auto alweer zo vies dat je het bijna niet meer kunt lezen. :) Met deze tekst had ik nog mazzel, bij de overburen hadden de vandalen allemaal vagina's getekend! Je zult daarmee maar op sollicitatiegesprek moeten... *Noot van de schrijfster: inmiddels is m'n barrel gewassen (heeft maar een jaar geduurd, ach), heerlijk! En nu gaan we het zo houden! Haha, alsof iemand dat gelooft.


Dit is by far de meest hysterische tuin die ik ooit gezien heb. Je zult hier maar naast wonen... Mijn buren zijn ook wel van de kitsch, zo liggen er nu twee rendieren op de vensterbank en waren ze in november al druk met de kerstversiering. Maar zo bont als hier hebben ze het nooit gemaakt. Leven en laten leven enzo, maar men... Mocht iemand dit kunstwerk met eigen ogen willen zien, dat kan in Weurt.


Jullie kennen die hippe bewegende foto's wel, toch? Met een lange sluitertijd wordt de persoon die langsloopt vaag. Vind ik tof! De amateurfotografe in mij deed afgelopen weekend ook een poging. Beetje jammer dat de wielrenner allang voorbij was toen m'n camera 'klik' zei.

Helaas. Dit recept van de Biokokkin werkte dus niet. Zowel qua looks als qua smaak. Wat het was? Snijbiet met champignons en een sausje van Boursin. Op een bedje van tricolore pasta. Dit kunt u dus niet bestellen bij mijn thuisrestaurant!

Proudly presenting my bookcase... Tja, als je kast al helemaal vol zit en je blijft maar potentiele parels vinden, dan moet je iets, he?

Hi! Jullie weten wel dat ik niet bepaald groene vingers heb, he? Nu deed er een onkruid zo goed z'n best dat ik benieuwd was hoe groot hij zou worden. Een experiment, zeg maar. Hij is gewoon groter dan ik! Nou ben ik maar 1.65, maar toch. Ik vind het knap.

Delen jullie je #100realdays ook een keer? Zou ik tof vinden! X

6 opmerkingen:

 1. Hele gezellige post! En uiteindelijk best gezellig voor 'echte' foto's. Die van de wielrenner ....
  Nou, ik heb allemaal kastje uit mijn hele huis laten zien op mijn blog, en die waren heel erg 'real' en niet bijzonder fotogeniek. Ik wilde me nu juist wat meer bekwamen in mooie plaatjes. Maar je blogpost werkt wel aanstekelijk moet ik zeggen.

  Gezellige verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je hebt gelijk, het kastje per dag was bij mij ook heel erg real! Ik vond het 100happydays project ook niet leuk om te doen, de echt mooie momenten laten zich vaak niet lenen voor een foto. Dat goede gesprek, die glimlach.. Om nou iedere dag weer met een foto van m'n kop koffie te komen..

   Verwijderen
 2. Haha wat een superleuk idee. En je fotos zijn helemaal uit het leven gegrepen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! En dan is dit nog maar #100realdays light, want ik heb je m'n keuken nog niet laten zien... ;) Creatief proces enzo, he?

   Verwijderen
 3. Grappig, eigenlijk zijn dit veel interessantere foto's. Die hysterische tuin, geweldig!
  Het doet mij een beetje denken aan die hoogleraar van Princeton die onlangs een cv van fouten publiceerde (http://nos.nl/artikel/2102288-princeton-hoogleraar-publiceert-cv-van-fouten.html) Het lijkt erop dat zich een nieuwe beweging aan het vormen is van mensen die het gehad hebben met alle succes-story's... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, waanzinnig he, die tuin? Het is natuurlijk ook een manier om je gekregen cadeaus te etaleren. Niet meer op zolder, huppekee, de tuin in! Kijk maar, tante Greet, daar staat je varkentje. ;)

   Verwijderen