Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


dinsdag 12 augustus 2014

De Biokokkin kookt voort

Ja hoor, ik ben een foodie. Laat ik het maar toegeven. Zomaar opeens. Ik ben net de collega die een paar jaar geleden de marathon in New York liep. Hartstikke knap natuurlijk. Alleen werden wij als collega's om onze oren geslagen met renschema's, werden blauwe teennagels en hoorden we iedere dag op de seconde af hoe hard ze gelopen had. We waren zo blij dat ze 'm uitgelopen had! En toen liep ze er nog een...

Inmiddels ben ik net zo erg. Instagram wordt door de #Biokokkin overspoeld met de Creatie van de Dag. Vrienden, familie en collega's worden gespamd met verhalen over de biokweker, de levensloop van de tuinboon en de voors en tegens van biospullen uit de supermarkt. Ook wordt de kringloop afgespeurd naar fotowaardige bordjes om de creaties op tentoon te spreiden. Want de huidige sets hebben jullie natuurlijk allemaal al gezien en dat kan echt niet! Overigens heb ik al zo'n 75 cent in deze nieuwe hobby geïnvesteerd, gaat goed hè?

En er is nog een bijwerking. Ik blijf maar eten! Ik kan niet stoppen. Alles is lekker, dus ja... Gaat goed met het lijntje! Wat ik de afgelopen tijd gemaakt heb? Zalmcurry's, pompoenfrietjes, komkommersoep. Tussen de middag wordt er in Kaza Maria geen droog boterhammetje meer genuttigd, de lunch bestaat tegenwoordig uit salade. Zo gemaakt: een hakken en snijden, door elkaar husselen en klaar is Maria.

Dus: sorry als ik jullie verveel, jullie mogen dit logje best overslaan. Snap ik best. ;) Fijne avond!

6 opmerkingen:

 1. Goed bezig bio kokkin. raad eens waar ik binnenkort naartoe ga? naar de bio kapper, ja dat bestaat ook al! Wordt vervolgd....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koel, zeg! Ben heel benieuwd. Maar idd, waarom ook niet bio. Je hebt zelfs vegan tattoos, dus waarom geen biokappers? Ik zie de bio-koep graag!

   Verwijderen
 2. Haha, herkenbaar. Ik ben de laatste tijd ook erg gefocust op gezond en lekker eten (en eet ook als een dijkwerker) en zie de mensen steeds vaker gapen: daar gáát ze weer... Maar eten is nou eenmaal mijn favoriete onderwerp. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik las je logje idd al! Maar dat was erg interessant, hoor. :) Tja, je moet toch ergens over leuteren. Of dat nou over al die oninteressante semi-BN-ers of over goddelijk voedsel, wat tenslotte een eerste levensbehoefte is. Ha!

   Verwijderen
 3. Haha wie had het gedacht jij een biokokkie. Top. Misschien kun je een beetje aan mij geven. Het hoeft niet perse bio te zijn maar een beetje kok zou ik ook wel leuk vinden. Ik hoef echt maar een klein kokkie te worden hoor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk maar eens op de site van de Twee Linden in Reek. Plenty of hele makkelijke recepten en heel erg lekker!

   Verwijderen