Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 22 februari 2015

Druppels

Wat een weekend! Vol tegenstellingen. Vrijdag vierde ik samen met Mim de gezamenlijke tachtig jaar die we op deze aardbol rondwandelen. En het was leuk! We gingen naar Arnhem, naar het Modekwartier. We begonnen met een fijne lunch, heel belangrijk, een goede bodem. :) Niet zo handig dat de Vastenperiode afgelopen woensdag begon. Maar ja, als er key lime pie op de kaart staat en het feest is. :) Niks aan te doen. We ontmoetten bijzondere mensen. Een dame die zwemjurken maakte (nog nooit van gehoord? U loopt zoooo achter! :)) en reizen naar krachtpunten in Afrika organiseerde. Afrika werd onmiddellijk het thema van onze dag! We neusden even bij Sien rond, die ons niet zo heel erg aardig vond. Waarschijnlijk dacht ze dat we de collectie van haar tweedehandswinkel uitlachten. Nou was die ook best amusant, maar het was toelachen, echt Sien! En de dame die taartjes in een doos verkocht, geweldig! Je koopt dan alle ingrediënten voor bijvoorbeeld kletskoppen; recepten, alles erbij en huppekee, met tante Pos mee naar de ontvanger. Zodat die aan de bak kan. Heel erg leuk. En dan de keramiek van Lenneke Wispelwey, ah.... Het is een bijzondere wijk, met heel veel eenmans/vrouwszaakjes. Iedereen (behalve Sien, ja sorry hoor, had je ons maar niet zo knorrig de weg moeten wijzen) was bijzonder vriendelijk en hartelijk, met hart en ziel aan hun zaak verknocht. En dus heel enthousiast. Mooi om te zien! Het enige wat jammer was? De regen. Maar als je dan spontaan een paraplu aangeboden wordt, dan wordt je toch weer helemaal warm van binnen. Zo lief!

 
Life is like a dewdrop,
empty and fleeting;
my years are gone
and now;
quivering and frail,
I must fade away.
 
My legacy -
wht will it be?
Flowers in spring,
the cuckoo in summer,
and the crimson maples
of autumn...


Gisteren nam ik deel aan een stiltedag in het klooster in Velp, waar ik afgelopen september ook op retraite ging. Ik had me opgegeven als stimulans, als een reminder voor de mindfulness. Nu gaat het me heel goed af om te mediteren, bijna iedere dag zit ik in stilte. Of ik zit bij een geleide meditatie, op de laptop of met een cd. Maar altijd goed om weer op herhaling te gaan. Ja.... Alleen was het geen herhaling. Ik bereid me nooit voor op dit soort dingen, ik laat het wel op me afkomen. Ik had dus verwacht dat we veel in stilte zouden zitten, veel zouden mediteren. En dat was het ook. Alleen... kregen we ook een inleiding in de Zen-traditie. Hu? Wel eens vaag van gehoord, meer niet. Het was behoorlijk mindblowing. Een paar indrukken - alles is een concept. Goed, slecht, dat zijn concepten. We zijn als dauwdruppels. We worden gevormd door onze omgeving, wij weerspiegelen deze. Wij, maar ook, onze omgeving bestaan niet als op zichzelf staande identiteiten, wij zijn samen. Nu heb ik niet de illusie dat ik het echt begrijp, dus heb ik maar meteen een boekje over Zen besteld bij mijn favoriete webwinkel Marktplaats. Ik ben heel benieuwd! Ook werd er verteld over het Christendom, hoe dat vol zit met concepten. Heel interessant! Het Nieuwe Testament, de verhalen over Jezus, zijn pas veertig jaar na zijn overleden opgeschreven. Vaak door mensen die hem niet meegemaakt hebben. Bijzonder... En deze verhalen staan vol met beelden, concepten van die tijd. Concepten die nu niet meer houdbaar zijn, een reden dat veel mensen zich van de kerk afkeren. Goed, dit zijn zomaar wat indrukken. Bijzonder, om hier 'zomaar' bij uit te komen. Wordt vast nog vervolgd!

En dan is het nu zondag. Een heerlijk luie dag! Ontbijtje, koffie, laptop op bed... Zo maar eens een rondje gaan maken met Miss Anne. En verder heel weinig. Geniet ervan, tot snel! X

5 opmerkingen:

 1. Jee chagrijnige Sien mag ook wel eens op meditatie geloof ik, haha. Klinkt leuk jullie dagje. En wat goed dat je nog elke dag mediteert. ben jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het komt vast niet voor niks op je pad ;-), leuk dat het eigenlijk een verrassing was voor je!
  Idd knap dat je elke dag de tijd en de rust neemt om te mediteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heeeeeel gezellig dagje! Op tante sien na dan he??
  En wat een indrukken moet je opgedaan hebben in het klooster, hoop dat je nu lekker uitgerust bent met die vrije dag erachteraan :)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je mediteert. Ik probeer het ook iedere dag te doen, maar soms raakt het in het slop. Ik gebruik Insight Timer (app)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne tegenstellingen ... Ik ben het boek 'Zenn of het Konijn in mijn brein' van Tom Hannes aan het lezen, over zennboedhisme ... ik vind het héél interessant (en ook wel grappig geschreven, dat onthoudt dan goed vind ik :-))

  BeantwoordenVerwijderen