Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


donderdag 2 april 2015

Het verschil tussen kip en vlees :)


De beste remedie tegen de zomerjetlag? Ik heb 'm gevonden! Gewoon op reis gaan naar een land met wat tijdsverschil. Dan weet je lichaam helemaal niet meer waar het aan toe is, werkt perfect. Afgelopen maandag testte ik deze theorie en ja hoor, accoord bevonden.

Waar ik was? In Wit-Rusland, het kleine broertje van Rusland. Zondag was ik nog heel blij dat ik de hele dag lekker lui op de bank kon zitten en dat ik maandag pas op pad hoefde. Maandag was ik toch iets minder blij... Toen ik op Schiphol aankwam, bleek dat mijn vlucht anderhalf uur vertraagd was. Niet erg, want die 90 minuutjes kon ik prima doorbrengen in een fijne zetel met een lekkere frappocinno en een goed boek. U kent de Amerikaanse keten vast wel. Ze hebben ook hele fijne cheesecake. ;) Ook nog wat zakelijke mailtjes beantwoord, helemaal goed.

Op naar de gate, waar de stewardessen en beveiliging gezellig met elkaar aan het kletsen waren. Hu, de vlucht naar Manchester is vertraagd? Maar ik ga naar Minsk? Heel bijzonder, ook het personeel wist niet wanneer we zouden vliegen. Geen info op de borden en ook geen vliegtuig. Best lastig. Naja, dat kwam uiteindelijk en het vee werd ingeladen. Beetje jammer dat we daarna nog zo'n anderhalf uur gezellig met z'n allen in dat blik zaten, maar ach, mijn boek was nog steeds goed. En ik was blij dat ik niet op dinsdag hoefde te vliegen, want dan zou het weer nog slechter zijn. Ook heel blij trouwens met mijn cheesecake! In het vliegtuig kregen we sandwietsjes. Op mijn vraag of er vlees op zat, want dat eet ik niet, kreeg ik het briljante antwoord: "Is chicken!" Toch maar uitgelegd dat ook kip onder de vleessoorten hoort...

In Minsk trof ik mijn Wit-Russische, Oekrainse en Russische collega's. Ieder jaar mag ik daar de koelcel in om onze voorraad te tellen, dit jaar gaf ik ook een training over een nieuw programma. Op de heenweg was mijn koffertje volgepropt met Engelstalige boeken, kaas en stroopwafels, op de terugweg met chocolade en bubbels. :)

En toen de terugweg. Toen ik een half uur voor vertrek bij de gate aankwam, bleek dat ook die vlucht vertraagd was. De nimmer vriendelijke dames van Belavia konden alleen vertellen dat het iets met de 'meteo' in Amsterdam was. Ah, slecht weer dus. Twee uur vertraging. En geen Amerikaanse keten met fijne zetels, wel een borrel op een hard stoeltje. Gelukkig ontmoette ik Ella, een 66-jarige Wit-Russische dame die op weg was naar haar dochter in Bordeaux. We hebben de tijd gezellig met elkaar doorgebracht, we hebben de wereldpolitiek doorgenomen (Ella meent dat Oekraine de MH17 heeft laten neerkomen, om de schuld op Rusland te kunnen schuiven), we hebben over de grote en de kleine dingen des levens gesproken. Heel bijzonder! Als vrienden gingen we uit elkaar.

Toen ik spuugmisselijk m'n koffer van de band wilde halen (niet fijn, de landing, ik zat met m'n zakje in de aanslag), wassie stuk! En nat, dus ik dacht dat de bubbels de reis niet overleefd hadden. Dat was niet het geval, maar m'n trouwe koffertje had wel een wiel minder dan toen ik 'm incheckte. Dus in de rij bij de KLM om een schaderapport op te laten maken. Doe je dat niet en bel je de volgende dag om je schade te melden, dan heb je pech. Dus ook al ben je moe en sacherijnig en misselijk en wil je heel graag naar huis, toch melden! En ach... Ik stond achter mensen in de rij die al drie dagen niet naar huis konden. Vertraging op vertraging, annulering op annulering. Dan is zo'n wieltje niet zo erg.

Heel lief, iedereen vond me ontzettend zielig. Terwijl ik nergens last van heb gehad. Ja, de reisziekte was ontzettend vervelend. Maar verder? Ik heb ontspannen kunnen lezen, nog een actie in het kader van #Mirjamgeeftin2015 uit kunnen voeren, lekker gegeten... En heel fijn, mooie mensen ontmoet en goede gesprekken gevoerd. Zou het dan toch... Zou ik mindful aan het worden zijn? :)

Zodadelijk ga ik The Passion voor het eerst bekijken, ben benieuwd! En dan wens ik jullie alvast een hele fijne Paas, geniet ervan! Ik heb al weekend, vier hele dagen vrij, zalig... X

2 opmerkingen:

  1. Jeetje dat was een reis met hindernissen. Gelukkig kun je er helemaal zennnn op terugkijken :) En nu lekker met de beentjes hoog! Fijne Pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij bent absoluut mindfull aan het worden!! En wat moet dat fijn geweest zijn, zo'n gesprek met die dame! Was het een lekkere borrel? ;-) x

    BeantwoordenVerwijderen