Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 20 november 2016

Help jij katten, zwerfboeken en wezen in Malawi?

Eigenlijk kunnen we de November Geefmaand beter de November Feestmaand noemen. Want het is zo'n cadeautje. En het is zo gezellig in de Facebookgroep. Ontvangen blijft natuurlijk fantastisch, maar geven is toch wel de vergrotende trap van ontvangen. In de besloten Faceboekgroep delen we veel van onze acties. Niet omdat het moet, maar omdat we er zoveel lol in hebben, dat geven. Ik laat jullie dan ook graag een paar van mijn acties zien.

Maar eerst vertel ik jullie over een paar mooie, kleine organisaties. Waarover jullie mij tipten naar aanleiding van mijn vraag, welke kleinschalige organisaties wel wat aandacht of een donatie mochten ontvangen.

Zo werd ik geattendeerd op Villa Vacht, een organisatie die zich specialiseert in de opvang van en zorg voor verlamde katten. Een prachtige organisatie, ga echt eens kijken op de website, de liefde en betrokkenheid spat er van af. Als je Villa Vacht wilt helpen, vrijwilligers zijn altijd welkom. Net als donaties. Heel handig, op de website kun je zien waar de Vachtjes, oftewel de katten, op dit moment behoefte aan hebben. Deze producten, zoals voer en incontinentiepads kun je zelf brengen of laten bezorgen. Maar geld doneren is natuurlijk ook altijd een optie.

Ook kreeg ik een bericht over Happy Granny for Malawi. Deze organisatie kun je volgen via Facebook. Happy Granny for Malawi zorgt op kleine schaal voor voedsel voor wezen in Malawi. De plattelandsbevolking daar lijdt al jaren onder voedselschaarste. Twintig kinderen en hun opvanggezinnen ontvingen vorig jaar voedseldonaties ontvangen en ook zijn er zaden en gieters gestuurd. Hiermee kan de bevolking hun eigen planten kweken. Met lokale hulp. Ga even kijken, donaties zijn altijd welkom!

Een club naar mijn hart (nu niet denken dat ik de andere organisaties niet tof vind he?) is Kinderzwerfboek. Ik blijf nu eenmaal een boekenwurm, van kleins af aan al. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderboeken laten zwerven door Nederland, zodat ieder kind kan lezen. Want lezen is zo ontzettend belangrijk. En leuk natuurlijk. Kinderzwerfboek kun je op meerdere manieren steunen. Bijvoorbeeld door zelf boeken te laten zwerven. Superleuk! Maar ze zijn ook op zoek naar vrijwilligers. En een donatie is ook mogelijk. Kijk voor meer informatie op de site of op Facebook.

En dan nog een organisatie waarvan ik de twee dames ken die haar runnen. Ik weet dus hoe hard ze werken en wat ze allemaal opofferen voor hun stichting Help de Zwerfkat in Uithoorn. Help de Zwerfkat vangt katten op die door hun achtergrond niet herplaatst kunnen worden. Er is ruimte voor 65 katten en geloof me, die 65 plekken zijn altijd bezet. Tot een van de cliënten overlijdt en zo een plekje vrijmaakt. Bizar toch, hoeveel dieren er zomaar op straat rondlopen? Ook Help de Zwerfkat kan altijd hulp gebruiken, voor meer informatie kun je terecht op Facebook en hun website.

Binnenkort laat ik een paar highlights van mijn geefacties zien, voor nu wens ik jullie een hele fijne winderige zondag! Enne...
Wat zit je haar leuk!


Groeten, Mirjam

8 opmerkingen:

 1. Ik ga mij straks even verdiepen in alle organisaties die je noemt. En wat zit jouw haar ook leuk zeg Mirjam. Plus je blog is zo leuk. Heb ik je al toegevoegd aan mijn leeslijst? Zo nee, dan doe ik dat zometeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig jij! Wij zijn ook weer een actie aan het opzetten voor het goede doel! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat voor Kitsch in de Keet Lien? Heel tof dat je dat doet. Villa Vacht zit volgens mij bij jou in de buurt.. Althans, Zuid-Limburg. :)

   Verwijderen
 3. Kijk jij haalt weer heel andere dingen op uit de geefmaand dan ik. Dat is nu zo leuk. En je haar zit heel leuk. Fijne Zondagavond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, bijzonder hoe iedereen er een eigen invulling aan geeft. Zo leuk!

   Verwijderen
 4. Mooie doelen weer! Als ex-jeugdbibliothecaris vind ik kinderboeken net zo belangrijk als jij, en ik heb er de afgelopen tijd al heel wat rond laten zwerven.

  En ja, wat hebben we een lol, hè, in de Facebookgroep. Vind het dit jaar gezelliger dan ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lezen moet. Zooo belangrijk.. Ik ben nu de Sint aan het helpen, van mij krijgen de neefjes weer boeken. Ze hebben liever speelgoed, maar dat krijgen ze van hun ouders en grootouders plenty. Ik bied een beetje tegengas. ;)

   En ja, de interactie is altijd leuk en gezellig, maar dit jaar helemaal, ben ik met je eens.

   Verwijderen