Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


maandag 14 november 2016

Ik kreeg een Liebster Award!Carolien van Lien's Keetje rijkte onlangs de Liebster Award uit en hij ging naar mij! Wat een eer, dankjewel Lien! De Liebster ontvang je niet alleen, je mag hem ook doorgeven. En je mag tien vragen beantwoorden. Dit waren de vragen die Lien mij stelde:

Op welke leeftijd werd je vegetariër?

Dat weet ik niet precies. Ik ben niet van de ene op de andere dag gestopt met het eten van vlees. Ik heb langzaam afgebouwd, om te wennen. Als eerste stopte ik met het eten van varkensvlees. Varkens zijn intelligenter dan honden. Toch stoppen we het ene dier in een kooi waar hij z'n kont niet kan draaien en mag het andere bij ons op de bank liggen. Dat voelde zo verkeerd. Beetje bij beetje stopte ik ook met het andere vlees. Dat is zo'n vijftien jaar geleden, denk ik.

Welk blog of IG account op het gebied van vegetarisch eten kun je aanraden?

Als je inspiratie wil opdoen over vegetarisch of veganistisch eten, dan is de site van De Groene Meisjes een mooi begin. Je kunt daar ontzettend veel onderwerpen vinden, het gaat niet alleen over voedsel, maar een hele 'groene' life style.

Welke drie andere blogs of IG accounts volg je graag?

Het Keetje van Lien natuurlijk! Lien schrijft heerlijk herkenbaar met haar vlotte pennetje / toetsenbord. Met Ing Things begin ik graag mijn morgen. Ingrid maakt prachtige foto's van haar kleine huisje en haar omgeving. En ze schrijft er zo heerlijk melancholisch over... Van Martine's blog Min of Meer geniet ik ook. Ze schrijft openhartig en toegankelijk over haar manieren om te budgetteren, hoe ze met ME omgaat en haar vier katten. Doet u mij nog maar een bakje koffie.

Wat is je favoriete kookboek?

Dat heb ik niet. Ik krijg iedere week mijn groentepakket, een soort verrassingspakket. De kweker stuurt van te voren keurig een mail hoor, met de inhoud van die week. Maar ik vind het gewoon veel leuker om het pakket te bekijken als ik het ophaal. Soms doe ik een dansje, zo blij ben ik dan met de inhoud. Soms vind ik het wat minder... Zo heb ik nog steeds geen idee wat ik met witte kool aan moet. Maar goed. Ik kijk liever op internet, dat vind ik een stuk makkelijker. Ik gebruik de zoekterm 'vegetarisch' of 'veganistisch' en huppekee, allerlei heerlijke recepten rollen zomaar uit mijn computer!

Wat is het mooiste boek (roman) dat je ooit gelezen hebt?

Oei.. Ook al zo'n lastige. Ik houd van boeken met veel fantasie, zoals 'De Vrouw van de Tijdreiziger' van Audrey Niffenegger. Prachtig! Ik blijf het herlezen. Een boek in dezelfde trant als 'De Vrouw van de Tijdreiziger' is 'The Night Circus' van Erin Morgenstern. Heerlijk mysterieus! En dan iets van een heel andere orde: De Zwijgster van Chahdortt Djavann. Geloof me, dit boek laat je niet snel los.

Heb je het afgelopen jaar iemand ontmoet die jou geïnspireerd heeft?

2016 was voor mij natuurlijk het jaar van de boventalligheid. Vol met nieuwe ervaringen, zo ging ik voor het eerst naar het outplacement bureau, voerde ik netwerkgesprekken, volgde ik nieuwe cursussen. En ging ik naar de haptonoom. Overal ontmoette ik natuurlijk nieuwe mensen. En ik zag nieuwe kanten van mensen die ik al kende. Heel bijzonder. Van ieder van hen heb ik zoveel geleerd. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Met welke bekendheid wil je graag uit eten en waarom?

Nou heb ik niet zoveel met bekendheden, maar goed.. Met Cleopatra wil ik wel een keer een vorkje prikken. Toch eens vragen hoe dat zat met die ezellinnenmelk. En die mannen. En met Audrey Niffenegger, eens vragen waar zij haar inspiratie vandaan haalt en of ze me wat schrijftips kan geven.

Welke foto is jou het meest dierbaar?

Dat is een foto van mijn vader, ongeveer een half jaar gemaakt voordat hij overleed aan de gevolgen van chronische leukemie en COPD. Op de foto straalt hij zo'n zin om te leven uit, zijn ogen stralen. De ziekte zou hem er niet onder krijgen!

Wat is je guilty pleasure?

Ik zing graag in de auto of onder de douche. Lekker galmen en dan het liefste 'Laat me alleen' van Rita Hovink. Prachtig! Er is ooit tegen me gezegd dat ik niet kon zingen, dus ik moest wel wat overbruggen om hardop, voluit te zingen.

Wat is je grootste kringloopgeluk ooit?

Een tijdje terug kwam ik het boek 'Het roodleren Dagboek' van Lily Koppel tegen in de kringloop. Daarin vertelt de schrijfster over de vondsten die ze ooit in een container deed. Van die ouderwetse gigantische hutkoffers met prachtige danskleding, je weet wel, in de stijl van de Titanic. Brieven, balboekjes, hoeden.. En een roodleren dagboek dus! Zo'n ontdekking heb ik helaas nog nooit gedaan, maar wie weet.. Tot die tijd is Anne, la petite Francaise, mijn grootste kringloopgeluk. Uit het asiel!

Als je geen Franse buldog mocht kiezen, welk ras was het dan geworden?

Ik ben per ongeluk bij Anne uitgekomen. Eigenlijk was ik op zoek naar een boxer, omdat ik er al twee had gehad en het ras geweldig vond. Op dat moment zaten er echter geen geschikte boxers in het asiel, dus ging ik verder kijken. En zo kwam ik uit bij Miss Anne. Ik zou niet zo gauw teruggaan naar een boxer, door haar kleine formaat kan ik Anne bijna overal mee naartoe nemen en dat is toch wel erg makkelijk. Ik denk dus dat ik voor een mops zou gaan of een Brusselse Griffon, van die hondjes met een baard. Geweldig!


En dan mag ik de Liebster doorgeven. Dat doe ik aan de volgende blogs: De Biobloghurt, ook wel bekend als De Verdubbeldame, Firma Fluitekruid en Martine's 52 druppels Alledrie de dames ken ik via de November Geefmaand, zijn gewoon hartstikke gezellig en een loopt er zelfs regelmatig met een vergiet op haar hoofd... Ga dus vooral even kijken.

Fijne week weer lieve mensen! X


15 opmerkingen:

 1. Wat een eer! Dankjewel!

  Dat boek over de vrouw van de tijdreiziger heb ik ook gelezen, was erg mooi en lekker vreemd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En meegalmen met Rita Hovink doe ik ook graag. Leuk dat we je door dit interview weer een beetje beter leren kennen!

   Verwijderen
  2. Heb je haar tweede boek al gelezen? Dat is nog vreemder!

   Verwijderen
 2. Wat leuk. Toch weer boeken rnblogs genoemd die ik ken, bedanktvoorde tips.
  En wat leuk dat je me noemt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, ik tik te snel op mijn mobiel...

   Verwijderen
  2. Sorry, ik tik te snel op mijn mobiel...

   Verwijderen
  3. Graag gedaan! En ik lees je heel erg graag, dus ere wie ere toekomt. :)

   Verwijderen
 3. Dank je wel voor de boekentips. Ik ga er achteraan. Je schrijft leuk, heel inspirerend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk die antwoorden. Ik zing altijd ; hij was maar een clown.En elle est belle la petite francaise.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat laatste lied ken ik niet. Wat is de titel? Ik ken wel "Michelle ma belle.." En daarna weet ik het niet meer. :)

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met je award! Altijd fijn om zoiets toebedeeld te krijgen : )

  Mijn grootste kringloopgeluk is een bibliotheektrapje! Ik ben er nog elke dag blij mee.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey leuk, ik was het zelf alweer vergeten...:) Bedankt voor de boekentips, ik ga eens googlen! En natuurlijk de drie dames eens bezoeken, ik ken de blogs nog niet! Fijn weekend en dikke knuf voor Anne, die toch maar mooi de boxer heeft weten te verslaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dik verdiend natuurlijk, die award!
  En wat toch weer frappant: Ik las De tweeling van Highgate van Audrey Niffenegger en was er helemaal in gezogen. Ben destijds wel begonnen aan De tijdreiziger, maar toen lukte het me niet om 'm uit te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen