Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 9 maart 2014

Toevallige ontmoetingen, Kringloop, Letsspreadsomelove, Weg = Weg

Wat een weer, he? Zalig! Miss Anne en ik zijn vanmorgen 'even' naar de Pepperdunes geweest. Eerst kwamen we een ander Frans bulletje tegen, alleen liep bulletje aan de andere kant van het schrikdraad. Maakte nix uit, want bulletje en Anne liepen er gewoon onderdoor, even knuffen met andermans baasjes! Heel prettig dat er deze keer geen elektriciteit op stond... We zijn Zeus en z'n baasjes al eens eerder tegengekomen, heel leuk! Na een kletspraatje kreeg ik Anne weer overhandigd (Mme wenste niet terug te komen onder het draad) en gingen we verder. Op naar de volgende verrassing. Want bij het water liep een hondje dat me best bekend voorkwam. Even baasjes kijken... Ja hoor! Bekenden van ons die onlangs hun boxer moesten laten inslapen waren er met hun andere hondje, een Schnautzer van een half jaar. We zien elkaar niet zo vaak, dit was wel heel erg toevallig. En leuk! Fijn om weer even bij te kletsen, want het verliezen van je huisdier, dat hakt erin. Miss Anne vond het nogal nodig om Snorretje er even op te wijzen dat Mme ouder en wijzer is en dat er dus heel braaf naar haar geluisterd moest worden. Onzin, want Snorretje was hartstikke braaf. Wat een leuk ding! Heel opgewekt, heel gezellig. Anne ligt nu uitgeteld op de bank, want ja, zo'n jonge blom bijhouden, dat vergt wat. En morgen gaat ze weer naar de BSO, dat wordt dus nog even flink uitrusten.

Vrijdag was ik in Wijchen om wat dingen te regelen, en aangezien ik daar toch was, ben ik even bij de boekhandel binnengelopen. Wat een teleurstelling! Het was natuurlijk vlak voor de Boekenweek, de etalage moest nog ingericht worden enzo, maar wat hadden ze weinig. De boekensectie voor volwassenen was even groot als het kaartengedeelte. Het deel voor de kinderen was zelfs groter. Nou zeg... En dit was ooit een geweldige boekhandel. Zo zonde. Bij de kringloop ben ik nota bene beter geslaagd, met het vervolg van Paula van Isabelle Allende en een boek van Bill Bryson. Heel blij mee! De verkoopster vroeg wat ik van de prijzen vond. Sinds een tijdje was zij namelijk verantwoordelijk voor de prijzen en ze wilde weten of ze een beetje goed zat. Aangezien ik 4 euro mocht afrekenen voor deze 2 boeken, vond ik dat ze bijzonder schappelijk geprijsd waren. Verkoopster helemaal in haar sas. En ikke ook, want Verkoopster vond dat ik een echte Lezeres was. Kon ze aan mijn buit zien. :)

Kennen jullie het 365dagenproject van Studio Zakka al? Iedere dag maakt ze een foto van een hartje en die deelt ze met #365letsspreadsomelove op Instagram. Zo leuk! Een tijdje terug had ik me ferm voorgenomen niet mee te doen. Ik had geen zin in om weer 365 dagen iets te moeten. Nee. Ik was net zo blij dat ik hier besloten had om het iedere dag bloggen los te laten. Maar ja, ik bleef maar hartjes tegenkomen... En als ik ze dan toch zie, kan ik ze net zo goed even delen op IG, toch? Dus ja..... Ik doe toch mee. Maar alleen als ik echt een leuk en origineel hartje tegenkom. Das toch behoorlijk regelmatig. Ik zal hier nog wel een hartjescompilatie delen, maar als je niet kunt wachten, dan kun je bij #365letsspreadsomelove kijken of bij mij: MirjamDownUnder.

En o ja, mijn Weg = Weg project? Ik zit al over de 400! Scheelt natuurlijk als je boeken blijft kopen, dan blijf je spullen houden om weg te doen... Ahum. Ik heb wel een stok achter de deur gekregen, de vriendin bij wie ik mijn troepjes nogal eens dump, gaat waarschijnlijk stoppen met de tweedehandsverkoop. Geen idee waar ik dan naartoe moet met m'n spullen. Aan de bak dus!

Hele fijne zondagmiddag & avond nog, geniet ervan!

2 opmerkingen:

  1. Leuk, ik ben er ook over aan het denken om de komende 100 dagen elke dag iets weg te doen. Klinkt heel veel, maar volgens mij valt het in de praktijk reuze mee en blijft er genoeg over!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk verslagje weer, Mss Anne blijft me doen glimlachen :-) Over de 400!! Goe gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen