Eindelijk, eindelijk heb ik mijn Buufje getrakteerd op mijn spinazieprutje. Hebben we het al maanden / ruim een jaar over. Nou had ik willen uitpakken met bubbels enzo (hoera, het is vandaag!), maar Buuf is niet zo van de alcohol en moet morgen vroeg op en ik ook... Goed alternatief: choco! In het kort: gezellig gekletst, lekker gegeten en ook nog mijn I-dinges aan de Buuf gesleten. Heb ik een hele tijd terug gewonnen, doe ik (goh verrassend) nix mee. Wilde Buuf graag hebben en ik krijg er een voetreflexmassage voor terug. Ooooooooooooo, fijn!
Voor de liefhebbers, hieronder het recept van het prutje:
Ingredienten:
Spinazie (ik pak altijd lekker makkelijk uit de vriezer)
Champignons
Knoflook (minimaal 1 grote teen)
Evt. (slag)room
Evt. Feta
Pijnboompitten
Spaghetti of andere pasta
De champignons snijden. Knoflook in de pan, ff bakken met
olie. Daarna de champignons in de pan, aanbakken. Spinazie erbij! Het hangt van
de spinazie af of er nog room bij moet. De versie die ik heb, is al erg romig,
daar hoeft geen extra room meer bij. Het is wel de bedoeling dat de saus wel
wat romig wordt. In het originele recept zat ook feta, daar ben ik niet zo’n
fan van, die doe ik er niet meer bij. Maar het kan dus wel. Als laatste de
pijnboompitten erbij, de saus warm laten worden en serveren met spaghetti of
een andere pasta.
Het lijkt me ook erg lekker met van die kleine
snoeptomaatjes, dat ga ik binnenkort eens uitproberen.
Smakelijk!!
in plaats van pijnboompitten doen wij wat grof gehakte walnoten erover en voor de enkele liefhebber (kleindochter)nog een hardgekookt ei. Wij maken dit altijd met tagiatelli. Het leuke is dat de meeste hier in huis niet zonder vlees kunnen, maar vaak vragen wanneer eten we weer spinazie met macaronie
BeantwoordenVerwijderen