Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zaterdag 23 november 2013

O ja, de Buy Nothing New Month & Weg = weg

Het is al bijna december en ik zou jullie nog steeds updaten over mijn Buy Nothing New Month... Hoog tijd! Eigenlijk heb ik niet zoveel te melden. Altans, niet spannends, geen pieken of dalen. Het ging heel makkelijk. Vorig jaar was het vele malen moeilijker, toen had ik echt nog behoefte om te Kopen. Wat dan ook. In week drie ben ik toen als de junk die ik toen was, de Action binnengewandeld om met allerlei dingen naar buiten te komen die ik natuurlijk niet nodig had. En goed dat dat toen voelde! Dat heb ik nu veel minder.

Eerlijk is eerlijk, ik heb deze keer niet veel kans gehad om te winkelen. Op het werk was het namelijk wanstaltig druk en dan doe ik het vaakst mijn inkopen: tussen de middag. Nu kwam het mooi samen en een rust dat dat gaf! Heel prettig.

Er waren wel dingen die ik graag wilde hebben. De grote dingen, zoals twee tuinstoelen, heb ik niet gekocht. Ik heb de maand oktober gebruikt om na te denken over de koop, of ik de items wel echt wilde hebben. Ja, dus. Morgen ga ik de stoelen via het wereldwijde web bestellen. Mochten ze dan weg zijn, dan zij dat zo. Ook heb ik inmiddels twee zwarte broeken gekocht. Was ik al heel lang naar op zoek, maar aangezien ik de hoofdprijs niet wens te betalen, maar wel prijs stel op een redelijke pasvorm, kon ik nooit iets vinden. Nu wel! Via een webshop kreeg ik er twee thuis en ze mogen allebei blijven. Eindelijk!

Kleine dingetjes heb ik wel gekocht: een paar kaarten, een kerstbal in de vorm van een Frans bulletje, een voor een mede-Franse-Bull-eigenaresse en een voor mezelf. Jaja, bij de Action! Het is me opgevallen dat als ik iets koop, dat meestal cadeautjes voor anderen zijn. En laat dat nu niet echt nodig zijn... M'n voorraadkast met cadeaus zit namelijk nog steeds behoorlijk vol.

Verder heb ik me voorgenomen om niet gewoon zomaar cadeautjes meer te kopen. In de zin van: eerst kijken of ik in mijn cadeautjes-voorraadkast nog iets leuks heb en zo niet, dan pas iets kopen. En dan het liefste iets verantwoords. Want als ik daar voor mezelf mee bezig ben, dan hoor ik dat ook voor anderen te kopen. Zo viert mijn nicht eind december haar vijftigste verjaardag. Voor haar heb ik bij de biologische drogisterij een maskertje en een serum gekocht. Schijnt geweldig spul te zijn: zes weken lang heb je een babyzacht huidje. Dit vond ik wel een toepasselijk cadeau en hiervan weet ik zeker dat haar huisgenoten er niet mee aan de haal gaan! Voor de ene oppas van Miss Anne heb ik al een biologisch wijntje ingeslagen, de ander krijgt iets leuks Kerstigs uit de voorraadkast.

O ja, weg is weg! Inmiddels zijn er al 266 dingen weg. En dat in vier maanden tijd! Toch heb ik niet het idee dat ik bijna op het uiterste minimum zit. We gaan gewoon lekker door dus!

Heel fijn weekend gewenst, geniet ervan! xx

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat het je zo goed af gegaan is en goed dat je al zoveel spullen kwijt bent, maar ja er komt toch ook wel weer wat binnen he. Dus lekker doorgaan mop. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat ben jij goed bezig (geweest) ;)
  Petje af hoor!!! Als ik van mezelf niks mag kopen zie ik juist het meest :)
  En al zooooooveel het huis uit, heerlijk, supergoed gedaan!!!!!
  Fijn weekend ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed bezig zeg... maar ik zeg altijd maar... het ligt aan wat je verdiend, beur je niet veel kun je het ook niet uitgeven hihi

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen