Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zaterdag 22 maart 2014

Mirjam Down Under bij NLDoet

NLDoet! Het duurde even voordat Mme Down Under de juiste klus gevonden had. Het verschil tussen onkruid en een "echt" plantje kent ze namelijk niet, een tuinierklus behoorde dus niet tot de opties. Ook is het niet vertrouwd om Miss Down Under een hamer in de hand te geven vanwege mogelijke bedrijfsongevallen. Ook was door een kapotte innerlijke kachel was een binnenklus te prefereren.

Totdat haar oog viel op de advertentie Stichting Kompas - Mengelmoes. Daar zochten ze vrijwilligers voor hun breicafé. Kompas Mengelmoes staat voor sociale arbeidsactivering en integratie voor migrantenvrouwen, asielzoekers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Even van de website geplukt. Het is niet zo dat ze alleen breien en haken, ze bewerken bijvoorbeeld ook leer. Ook mannen zijn van harte welkom. En hun producten zijn awesome! Tassen, kussens, wollen jasjes voor theepotten... Miss Down Under's porto begon meteen te branden.

Maar goed, terug naar de klus. Een beetje keuvelen met de doelgroep, gezellig een bakkie doen en dan ook nog wat moois creeren, dat leek Mme wel wat. Dat het zo'n dertig jaar geleden was dat ze voor het laatst een breinaald in de handen had: who cares. Vast wel iemand die het deze NLDoet Vrijwilliger met twee linkerhanden opnieuw wil leren. En ja hoor, Fatma was zo lief en geduldig om het haakproces te begeleiden. Best lastig, stroken van plastic tot een bloem om te vormen! En dan moet je ook nog tellen... Maar, dankzij steun en toeverlaat is het gelukt, trots!

Binnenkort wordt er een Nijmeegs object versierd met onze straatkunst, om aandacht te vragen voor deze prachtige stichting die overigens niet gesubsidieerd wordt door de Gemeente Nijmegen. Wat het object is, dat blijft nog even geheim, maar als jullie binnenkort in het Nijmeegsche iets groens met bloemetjes zien, dan weten jullie waar ze voor staan!

1 opmerking:

  1. Coole activiteit! Ook ik deed n klus; schoonmaken van het speelgoed van de speelotheek. Niet heel zichtbaar maar wel heel prettig om te weten dat het nu weer schoon uitgeleend kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen