Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


maandag 28 maart 2016

Poezie in de Kas

Lezen jullie wel eens poëzie? Ik niet, ik denk dan toch altijd aan moeilijk en niet toegankelijk. Doe mij maar een roman. Nou werd er laatst hier in de buurt een poëzieontbijt georganiseerd, bij Wereldtuin Verdeliet. Hmm.. Poëzie en ontbijt? Interessant!


Het was prachtig! Drie bevlogen dames, Ans van Kessel, Frouke Arns en Saskia van Leendert lazen hun werk voor. Ik kende het totaal niet (tja, als je geen poëzie leest..) en dat was fijn, geen verwachtingen, geen vooroordelen. Er werd wat geslikt van ontroering en herkenning. Mooi.


Het zonnetje scheen in de kas, het gezelschap was inspirerend, wat wil een mens nog meer? Muziek misschien? Was ook geregeld. :) Klankkunstenaar (dat klinkt, he? :)) Jack Peters van De Schaapshoeve was er met meerdere instrumenten. Hij legde uit dat 'normale' muziek, u weet wel, wat er uit de radio komt tetteren, in ons hoofd binnenkomt. Zijn instrumenten zijn op een ander niveau Hertz afgesteld en komt bij je hart binnen. Ja hoor, dat klopte. Wow...


Ik heb er niet zoveel woorden voor, dit moet je ervaren. En dat kan! Drie keer per jaar wordt er een poëzieochtend georganiseerd in de kas. Houd de Facebookpagina van Verdeliet in de gaten, daar worden de ochtenden aangekondigd. Zie ik je daar? 

 
 

4 opmerkingen:

 1. Wat ga je toch altijd naar originele bijeenkomsten! Leuk hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, he? Het was zo de moeite en zomaar om de hoek! Bijna dan. :)

   Verwijderen
 2. Wat weer een mooi verslag van een bijzondere bijeenkomst. Net las ik nog bij Els' blog een dichtregel van Ralph Waldo Emerson en dacht: wat mooi en wat jammer eigenlijk dat ik (vrijwel) nooit gedichten lees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er lagen nu een paar boeken met poezie in de LFL, die heb ik meegenomen. Nog niet gelezen, dat dan weer niet...

   Verwijderen