Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 6 maart 2016

Recensie Damestasjes - het orakel dat je met je meedraagtVan Uitgeverij A3 boeken (klik hier) kreeg ik het boek Damestasjeslezen van Yoeke Nagel om te recenseren. Lezen jullie mee?  

Allemaal materie

Hier in het westen zijn met z’n allen behoorlijk gericht op spullen. Hebben. Vasthouden. Vooral niet verliezen of kwijtraken, dat vinden we niet fijn. Eng. Ook als ons iets zomaar overkomt. Drie dagen eerder dan anders ongesteld, plensbui, snotneus. Daarom slepen we van alles mee. Want stel je voor.

Het kan ook anders

Op andere plekken op de wereld is dit allemaal veel minder belangrijk. Gaat het regenen, dan ga je schuilen. Of je wordt nat. Snotneus? Blaadje. Hoezo bedenken wat er allemaal mis kan gaan? Als we opeens hoofdpijn krijgen, kunnen we best een winkel binnenwandelen. Of een pilletje van de buur lenen. Wat je allemaal meesleept als je gaat winkelen, naar kantoor gaat of op stap gaat, zegt iets over jou.

Wat wil jij allemaal voorzien en voorkomen?

Yoeke Nagel legt het uit in “Damestasjeslezen”. Alle spullen hebben een betekenis, ook je tas zelf. Heb je een nieuwe tas met een rits? Dan ben je een heel ander type dan iemand die met een kunststof tasje zonder sluiting loopt te zeulen. Een kwestie van stijl? Ook, maar niet alleen dat. De eigenaresse van een afsluitbare tas heeft de behoefte zo haar bezittingen te beschermen. En waarschijnlijk geldt dat niet alleen voor die bezittingen. De dame met het plastic lor heeft daar veel minder behoefte aan. Vrijheid blijheid. Mocht iemand het interessant vinden, mijn tas heeft drie ritsen.

Toeval?

Toeval dat je al die pennen in je tas hebt hangen? Zoveel dat je niet eens weet hoeveel het er zijn? Dan is dit wellicht het moment om ze uit te zoeken. Kies er een of voor mijn part twee uit, en dan goede. Die reclamepennen kunnen echt wel weg. Zorg dat je blij wordt als je iets opschrijft. Je bent het waard, weet je wel? Wat ook interessant is, wat je niet in je tas meeneemt. Waaraan heb je geen behoefte? Heb je bijvoorbeeld geen snoepjes in je tas? Prima!

Meer weten?

Bijvoorbeeld of het tijd is om afscheid te nemen van de tas die je nu gebruikt of waarom je je deodorant beter uit je tas kunt gooien? En waarom je juist wel een stuk speelgoed mee kunt nemen? Het staat allemaal in “Damestasjeslezen”.

Ook voor mannen!

Overigens is “Damestasjeslezen” ook heel geschikt voor mannen. Damestasjes vervangen door “Broekzak” en presto.

Een ding wat ik jammer vind: de foto's. Als die in kleur waren geweest, had ik ze helemaal geweldig gevonden. In het zwartwit komen ze minder tot hun recht. "Damestasjeslezen" is niet meer in de boekhandel verkrijgbaar, maar wel in de shop van A3 boeken.
 
Heel erg mooi, Adrie Beyen, de oprichter van A3 boeken heeft ook Angel's Choice opgericht, een non-profit organisatie die Macedonische dieren in nood helpt.

 

12 opmerkingen:

 1. Haha wat een grappig boek lijkt me. Mijn tas is een zooitje en ja, ik heb heel veel pennen, maar das voor als ik op interview ga. De helft diet t dan weer niet en zo.... Enfin, zal toch deze week eens kritisch naar de inhoud kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een serieus boek, erg interessant. En natuurlijk heb ik mijn tas meteen omgedraaid en wat kwam er uit? Heel veel pennen! :)

   Verwijderen
 2. Hé wat leuk dat jij dit boek recenseert! Ik had 'm al belangstellend bekeken op de site van A3. Zo'n uitgever moet wel goed zijn. (Overigens heb ik nu pas door wat de woordspeling is...A3....Adrie...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O echt... dat had ik dus niet in de gaten.. Het is echt leerzaam, je leert een hoop over jezelf. Aanrader!

   Verwijderen
  2. Yoeke Nagel geeft dacht ik ook workshops damestasjes kijken. Zou leuk zijn voor een teambuilding, maar ik denk niet dat ik het er bij mij op het werk doorkrijg.

   Verwijderen
  3. Toen ik mijn reactie had gegeven, zag ik pas dat Yoeke Nagel ook gereageerd had.
   En ik ga het niet eens proberen om mijn collega's te overtuigen, verspilde moeite. :-)Zijn ze het type niet voor.

   Verwijderen
 3. Wat grappig nou ben eigelijk wel benieuwd wat ze dan over mijn tas en het niet gebruik van een tas zeggen. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We kunnen er wel een keer samen naar kijken Conny! :)

   Verwijderen
 4. Wat leuk om te lezen dat je echt de essentie uit mijn boek hebt weten te halen! Blij met je recensie en het geeft niks dat het boek al langer uit is.
  Als je een keer wilt weten wat jouw tas over je zegt (of die van jou, of de jouwe), dan kun je een prive consult bij me halen of me uitnodigen voor een vrolijke workshop of teambuilding - tussen de 6 en 200 mensen.
  Yoeke Nagel
  www.damestasjeslezen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whahaha wat leuk! Ik ben van die kinderachtige vrolijke tasjes en wel graag met rits (ik ben zuinig op mijn spulletjes)! Ik heb altijd een pen bij me (eentje maar ;)), zakdoekjes, plastic zak (altijd al bij me), mijn mini chembuster (voor goede energie en de straling van mijn mobiele tegen te gaan;)), uhm portemonnee...maar ook paracetamol, af en toe dropjes, tampon (in case of), geloof wel dat het dat was :). Mijn vriendin noemde me vroeger Tefal...denkt ook aan alles ;). Oh ja ik ken mezelf heel goed, dus hoef geen consult hihihi.
  Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooit was ik hoofdredactrice van het satirische digitale magazine Trut Online. Ik schreef toen voor de grap een artikel: 'laat mij de inhoud van uw handtas zien, en ik zal zeggen wie u bent'. Ik begon met 'open kaart' spelen over de inhoud van mijn eigen handtas (die ik in het echt niet eens bezit): een baksteen, een gerookte makreel, een fles wodka en een pot met zilveruitjes. Vervolgens uitleg wat dit zei over mijn persoonlijkheid. En watvoor types je nog meer had, bladiebla. Wat schetste mijn verbazing? Niet lang daarna verscheen er een serieus boekje over hetzelfde onderwerp! Daar heb ik erg om moeten lachen... (Overigens, een baksteen in je handtas is handig als een wulpse dame op een feestje met je man staat te flirten, maar dan moet je wel eerst de fles wodka en de pot zilveruitjes er even uit halen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, geweldig! Weet je me dit totaal niet verbaast? Waarmee ik helemaal niet willen zeggen dat je voorspelbaar bent, verre van. Maar dit past gewoon zo goed bij je! Ik zie je ook zo lopen met je niet-bestaande handtas. Overigens loop ik met Anna Karenina. Multifunctioneel: en leesvoer en een wapen. Beter dan pepperspray. Zul je zien dat het oogje van de spuitbus de verkeerde kant op wijst. Ben je en blind en beroofd en misschien nog erger. Dus!

   Verwijderen