Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


vrijdag 6 juni 2014

A-Diploma by Trotse Tante Down Under

De status van suikertante krijg je niet zomaar, daar moet je wel iets voor doen. Als je neefje* afzwemt voor z'n zwemdiploma, dan ga je. De mussen mogen van het dak vallen, je gaat. Je navigatie zit in een identiteitscrisis? Je gaat. Je hebt misschien het idee dat je in de sauna zit op badkledingdag, maar dan in je gewone kleding. C'est la vie. Zei iemand dat het makkelijk zou zijn?

Meneertje kreeg van z'n ouders maar weinig zwemgenen mee. Ondanks dat zette hij een mooie prestatie neer. Van papa erfde hij z'n korte pootjes en van mama? Laten we het er op houden dat ze net niet zonk als een baksteen. Iedere les. ;) Suikertante is degene die het zwemdiplomagewijs het verste heeft geschopt. Ondanks een flinke aversie tegen omkleedhokjes (koud!) en water (nat!), zat ze ooit op de zwemclub. Met resultaat: het B-diploma is in het pocket!

Maar goed, vandaag draaide het allemaal om Meneertje Juul en hij vond het geweldig. Leuk hoor, als een volle zaal voor jou en jouw diploma applaudiseert! En natuurlijk zijn de cadeaus ook best wel leuk.

Voor meer tips, verwijs ik U van harte naar mijn boek "Hoe word ik een Suikertante/Oom." Binnenkort hier te bestellen.

*Voor nichtjes geldt uiteraard hetzelfde.
3 opmerkingen:

 1. Hij boft met zo'n leuke tante! Had je niet de neiging in het bad te springen na afloop? Wat een hitte, petje af voor je! Het B-diploma moet hij maar in de winter gaan halen, vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan het einde mochten de kinderen bommetje doen bij de familie! Vonden ze natuurlijk hartstikke leuk en de familie vond het ook best fijn.... Bij de oudste duurde het langer, nu gelukkig slechts 45 warme, vochtige minuten.... En dan had ik me er gelukkig op gekleed. A heeft twee jaar geduurd, ik geloof dat ze nog even wachten met B en C. Als dat er al van komt. ;)

   Verwijderen
 2. Ahhh zo'n suikertante wenst toch elk kind!

  BeantwoordenVerwijderen