Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


zondag 27 april 2014

Weg = Weg Update

Zeg, dit was ooit toch een opruimblog? Ja dus. Maar door vanallesennogwat heeft en het opruimen en het bloggen daarover flink stil gelegen. Niet meer! Afgelopen week was opruimgewijs een hele goede week. De droger die inmiddels zo'n drie jaar boven staat en die ik welgeteld nul keer gebruikt heb, is eindelijk weg. Echt erg.. Hij moest en zou omhoog, naar mijn nieuwe washok, na de grote badkamerverbouwing. Dat wilde ik perse. En om de een of andere reden heb ik 'm nooit gebruikt. Arme buurtjes die 'm zo lief naar boven hebben gesleept...

Het was weer een bijzonder verhaal. Een vriendin van een vriendin doet aan oudijzerinzamelen, als een zakcentje erbij. Zij wilde mijn droger wel hebben. Fijn! Dus stond ze van de week op de stoep. Alleen. Hu? Dat ding staat boven, hoor. Ja, ze was hartstikke sterk, geen probleem. Okay! Eerst werd ik nog aan een lichtuitspotaanverhoor onderworpen. Ze wilde nogal graag het naadje van de kous over vanallesennogwat en bekenden van bekenden weten. Best, als ik m'n droger maar kwijtraak, daar heb ik wel iets voor over. Vervolgens aan de slag. Ze was toch iets minder sterk dan ze dacht. Dus maar een aardige stratenmaker van de straat geplukt die wel even wilde helpen. Scheelde dat het nogal warm was en de heren graag een koel drankje wilden. :)

Met een paar strepen op de muur en een kras hier en daar kwam de droger veilig beneden. Fijn! Overal lag roest, goede reden om de boel weer eens goed te poetsen. Het rooster dat voorheen voor de deur lag en waar ik altijd mijn hakjes aan openschuurde, heeft ze ook meegenomen, dagdag! U snapt, ik deed een dansje!

Een tijd terug had ik toch boel Engelstalige pockets gekregen? Die heb ik keurig in m'n boekenkast gezet, biebabonnement opgezegd, want voordat ik door al die pockets heen zou zijn.. Omdat Din op de Koningsmarkt zou staan, ben ik maar eens door die pockets heengegaan. En alle bloederige thrillers en samenzweringscomplotachtige boeken heb ik ongelezen weggedaan. Geen zin in, zonde van m'n tijd. Zowiezo vraag ik me wel eens af waarom we met z'n allen zo dol zijn op al die enge en bloederige boeken en programma's. In welke behoefte voorzien ze? Ik hoop dat ze nog wat opgebracht hebben, ik ben in ieder geval blij dat ze weg zijn.

Dat gezegd hebbende... Er zat een thriller bij die ik met veel genoegen gelezen heb: In het duister van Cody McFadyen. Ja, er zijn zaten flink wat gruwelijkheden in, maar het is zo goed geschreven! Heel beeldend, met veel oog voor detail. Ik dacht eerst dat Cody McFadyen een vrouw was, ook door de manier waarop het boek geschreven is. Er staat bijvoorbeeld een mooi stukje over rouwen in, wat een zekere compassie uitstraalt, waarvan ik dacht dat het iets typisch vrouwelijks was. Mis! Weer een mooie les: compassie is niet alleen voor vrouwen. :) Maar goed, mocht je een boek van hem tegenkomen, dan zou ik het meenemen. Altijd fijn, nieuwe auteurs ontdekken!

Goed.. Nog even over het opruimen: ik heb besloten om het toch weer op te pikken. Want volgend jaar wil ik de boel gaan verbouwen en flink ook, de hele onderverdieping wordt dan aangepakt. En dan zullen al mijn spullen naar boven moeten... Tijdens de verbouwing dan. Zo groot is het boven nou ook weer niet, dus ieder troepje dat in de tussentijd weg kan, gaat eruit!

Ik ga ervandoor, ik wens jullie een hele fijne zondag, groetjes uit regenachtig Grave!

3 opmerkingen:

  1. Jij was toch ook met een honderd dagen project bezig of niet? Ik zit op dag 50 van elke dag iets weg doen. Het startte heel voortvarend, maar wordt steeds moeilijker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo zeg, goed bezig..... enne.... ik houd juist wel van goede thrillers, beetje duistere boeken. Niet dat ik heel veel lees nu (maar dat snap jij ha!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook blij dat die droger weg is, want zo heb ik net een fijn blogje gelezen :-) Thanks voor de boekentip!

    BeantwoordenVerwijderen