Tijd voor een nieuwe naam! Een naam die beter verwoordt wat je hier kunt verwachten. Ik blijf koken, lezen en schrijven. Maar ik ga jullie ook wat meer van mezelf laten zien. Mijn mening, visie en levensstijl. In al mijn tinten, zeker niet zwart-wit, wel lekker kleurrijk. De schoonheid van imperfectie. De kleine en toch grote dingen van het leven. Op avontuur in mijn Volkswagenbusje, ga je mee? X


vrijdag 3 juni 2016

Over heel veel kringlopen en cadeautjes

Laatst organiseerde Lien een Minithriftshopswap. En als Lien iets organiseert, dan weet je dat het tof wordt!* Een miniwatte? Een swap van drie items, die door de brievenbus kunnen en allemaal minder dan een Euro hebben gekost. Ah...
Vol goede moed en kooplust toog ik naar kringloop nummer een. Nix. Echt helemaal nix hadden ze. Ja, een hele hoop troep. En beslist niet onder een Euro. Kan gebeuren, op naar kringloop nummer twee. Zelfde verhaal. Duur, niet leuk. Gelukkig hebben we in de regio genoeg kringloop. Nummer drie, een kringloop waar ik nog nooit geweest was. Ik kan jullie ook verzekeren, ik zal er ook nooit meer komen. En toen... een nieuwe kringloop. Jippie-a-jee! Schoon, netjes, leuke spullen. Een nadeel: ze sorteren hun boeken op kleur. Das leuk voor thuis lieve mensen, maar wij bezoekers wensen dat u de boeken op alfabet sorteert. Dank.


Een paar van mijn vondsten:
 Te harig, te groot en te duur. En wat moet je ermee? Maar wel grappig!

Macramé is wel weer helemaal hip, maar ik durfde het toch niet aan...  

 Geweldig, toch? Past niet door de brievenbus, maar heerlijk retro!

Ik was op slag verliefd op de Range Rover van Sindy3. Maar ja, ook deze past niet door de brievenbus en aangezien ik m'n kont er never niet nooit in
gewurmd krijg... 

Wat kreeg m'n swapmaatje wel?
 Enveloppen! Zelfgeknutseld, uit een boek van de kringloop uiteraard. 

Ik vulde de enveloppen met wat aardigheidjes. En een brief uiteraard.

 En dit stuurde ik. Wat het is? In eerste instantie had ik geen idee. Een klein kussentje ofzo? Na wat tijd viel het kwartje. Een boekencoverachtigding! Ik viel voor het stofje en ach, best grappig toch, om iets te krijgen waarvan je niet weet wat het is? Inmiddels heeft Ingrid de swap ontvangen en ze is het met mee eens dat het een cover voor boeken is. Fijn!

En omdat Ingrid tijdens de vorige Kitsch in de Keet hoofd-kok was, vond ik dit tegeltje erg toepasselijk.

En dit kreeg ik! Alleen de envelop was al een feestje. Zien jullie Miss Anne in haar busje zitten? Superschattig, toch? En dan zat er een pakketje heel lekkere thee in, met uitlekbordje (of hoe heet zoiets?), kaarten en heel veel recepten voor smoothies & sappen. Daar ben ik al meteen enthousiast mee in de weer gegaan. Ingrid heeft me zo goed bestudeerd, zo lief! Nogmaals heel erg bedankt swapmaatje! En Lien natuurlijk ook, voor de gezellige organisatie!

*9 juli organiseert Lien weer een Kitsch in de Keet, komen jullie ook?
10 opmerkingen:

 1. Nu heb ik toch spijt dat ik niet aan de swap meegedaan heb.
  Wat een leuk initiatief van Lien.

  Ik denk ook dat het een boekendraaghoes is. Ik zie ze wel eens op pinterest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe alleen nog mee aan swaps die door Mim (van MiM's tasjes) en Lien georganiseerd worden, de rest laat ik aan me voorbijgaan. Hoewel ik wel eens spijt heb als ik swaps voorbij zie komen... Maar ik heb er gewoon weinig puf en tijd meer voor. Dus toch maar niet.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat het een succes was! En dan kun je je nu alvast gaan verheugen op de grabbelton .... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee, zo'n swap...
  En wat een nostalgie weer, die macramé uil en plaat van alle dertien goed hadden wij vroeger ook thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig he? Ik heb die dag gewoon in m'n verleden rondgelopen! :)

   Verwijderen
 4. Oh boeken gesorteerd op kleur? :s ik vind dat ook niet leuk. Daarnaast zijn dure kringloopwinkels ook niet leuk. Ik heb liever goedkope dingen. Mooie swap is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar hier zijn de prijzen behoorlijk gestegen. Tja, toch een kwestie van vraag en aanbod. Maar dan is het wel extra leuk om een echte goede vondst te doen, vind je ook niet? :)

   Verwijderen
 5. Leuke swap. Kan het ook zijn dat het een luiermapje is? Aan 1 kant luierdoekjes, aan de ander kant 2 luiers... al kan boeken natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede vraag, geen idee. Ik ken wel de luiertas, natuurlijk, maar een luiermapje ken ik niet.. Wel origineel!

  BeantwoordenVerwijderen